AcasăSOCIALSimulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2023. Elevii claselor a VIII-a dau proba la matematică

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2023. Elevii claselor a VIII-a dau proba la matematică

(sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România)

Simularea Evaluării Naționale continuă. Elevii claselor a VIII-a susțin, marți, proba la matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

După ce în prima zi a acestei săptămâni elevii din clasele a VIII-a din București și din țară au dat prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română, marți vor avea de rezolvat subiectele de la proba de matematică.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar proba începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore pentru elevii de clasa a VIII-a.

Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri proba scrisă la Limba și literatura maternă.

sursa foto: edu.ro

Când vor fi anunțate rezultatele

După prima probă scrisă de la simularea Evaluării Naționale, cea la limba şi literatura română, Ministerul Educației a anunțat că „potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 13:00), au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 elevi”.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023. Și „vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog”, a transmis, luni, Ministerul Educației.