AcasăSOCIALSimulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Marți, proba la matematică

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Marți, proba la matematică

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Marți are loc proba la matematică (sursa foto: newsbv.ro)

Simularea Evaluării Naționale din acest an continuă, marți, 5 aprilie, cu proba scrisă la matematică.

La o zi după ce au susținut proba la limba și literatura română, din cadrul simulării Evaluării Naționale (EN) 2022, elevii claselor a VIII-a vor reveni în săli pentru a da piept cu subiectele de la matematică, proba pe care nu sunt puțini elevii care o consideră cea mai dificilă din cadrul acestei testări de la final de școală generală.

Accesul școlarilor în săli este permis până la ora 8:30. Proba începe la ora 9:00, când, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise va fi de două ore, de la momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Miercuri, 6 aprilie, elevii din partea minorităților naționale vor da proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Când se comunică notele

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, rezultatele la simularea Evaluării Naționale vor fi afișate pe 14 aprilie. „Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a transmis Ministerul.

Aceste note pe care le vor lua elevii prezenți la simularea Evaluării Naționale vor fi, însă, analizate la nivelul școlilor. „Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, conform precizărilor venite de la instituția condusă de către Sorin Cîmpeanu.

214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger