AcasăSOCIALSimulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Elevii dau, luni, proba la română

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Elevii dau, luni, proba la română

eleviSituație incredibilă în școli! Elevii trebuie să aleagă: bursă sau încălzirea claselor

Se dă startul simulării Evaluării Naționale (EN) 2022.

Elevii claselor a VIII-a din București și din țară susțin, luni, 4 aprilie, prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română.

Potrivit Calendarului anunțat de Ministerul Educației, marți, 5 aprilie, urmează proba scrisă la matematică, iar pe 6 aprilie elevii din partea minorităților naționale vor susține proba la limba şi literatura maternă.

Fiecare probă scrisă începe la ora 9, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, elevii au la dispoziție două ore pentru a le rezolva.

Când se anunță rezultatele

Rezultatele la simularea Evaluării Naționale vor fi anunțate pe 14 aprilie, asemeni celor de la simularea examenului de Bacalaureat. De altfel, reprezentanții Ministerului Educației au comunicat că „rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

De asemenea, s-a anunțat că „rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”.