AcasăSOCIALSIMULARE BAC 2022. Miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării

SIMULARE BAC 2022. Miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării

SIMULARE BAC 2022. Proba la alegere a profilului şi specializării (sursa foto: gds.ro)

Simularea examenului de Bacalaureat continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

După ce elevii claselor a XII-a și a XIII-a (seral/frecvență redusă) au dat, luni, proba scrisă la limba și literatura română, iar marți au susținut, proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie, în această a treia zi a săptămânii este programată, în cadrul simulării examenului de Bacalaureat din acest an, proba la alegere a profilului şi specializării.

Cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte probe, și cea de miercuri va începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Joi, 31 martie, va avea loc proba la limba şi literatura maternă, pe care o vor susține elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Rezultatele, anunțate pe 14 aprilie

Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat vor fi anunțate în 14 aprilie. Din câte a comunicat Ministerul Educației, „rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele nu se trec automat în catalog. Prin excepție, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage”.

Totodată, Ministerul Educației a anunțat, în contextul simulării examenului de Bacalaureat, că subiectele și baremele se publică zilnic, la ora 15:00, AICI.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger