AcasăSOCIALSIMULARE BAC 2021. Elevii susțin proba obligatorie a profilului

SIMULARE BAC 2021. Elevii susțin proba obligatorie a profilului

SIMULARE BAC 2021. Elevii susțin proba obligatorie a profilului (sursa foto: Facebook/Ministerul Educației)

Simularea Bacalaureatului 2021 continuă, marți, cu proba obligatorie a profilului – proba E.c). Totul, în condiții organizatorice speciale, dată fiind situația generată de noul coronavirus.

Astfel că, la o zi după ce au intrat în clase pentru a rezolva cum au putut ei mai bine subiectele la proba scrisă la limba și literatura română, prima din rândul celor incluse în procedura de simulare a Bacalaureatului 2021, elevii claselor terminale din învățământul liceal au revenit, marți dimineață, în bănci pentru a da piept cu proba obligatorie a profilului.

În funcție de profilul de studiu, uman sau real, elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor avea de rezolvat subiecte la istorie, respectiv, matematică. Regula rămâne aceeași – proba e programată să înceapă la ora 9, elevii având trei ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

De asemenea, e important de avut în vedere că Ministerul Educației va comunica, la ora 15, atât subiectele de la această probă, cât și baremul de notare – pe pagina dedicată pe site-ul edu.ro, respectiv AICI.

Câți elevi au fost prezenți la simularea la română

După ce luni s-a dat simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2021, Ministerul Educației a comunicat faptul că la această probă au fost prezenți 112.153 de elevi. ”Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități”, s-a precizat într-un scurt comunicat transmis din direcția instituției conduse de către Sorin Cîmpeanu.

Conform calendarului comunicat public, simularea examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a va continua, miercuri, 24 martie 2021, cu proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d).

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger