AcasăSOCIALSIMULARE BAC 2021. Elevii de clasa a XII-a susțin luni proba la...

SIMULARE BAC 2021. Elevii de clasa a XII-a susțin luni proba la limba română. Regulile de la simulare

simulare bac 2021SIMULARE BAC 2021. Elevii de clasa a XII-a susțin luni proba la limba română. Regulile de la simulare

SIMULARE BAC 2021. Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Toate probele încep luni dimineața la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfășurare a probelor de la simulare. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30. Pentru cadrele didactice venirea la școală are loc în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00, potrivit edupedu.ro.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Marţi, 23 martie, este programată proba obligatorie a profilului – proba E.c), urmată miercuri, 24 martie, de proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar joi, 25 martie, de proba de limba şi literatura maternă – proba E.b).

Anul trecut probele la simularea pentru BAC nu au mai fost susținute din cauza pandemiei de coronavirus. Anul acesta, Ministerul Educației a decis reluarea lor, dar cu respectarea unor măsuri de prevenire a infectării cu Covid-19.

SIMULARE BAC 2021. Examenul va fi AMÂNAT în anumite localităţi

În școlile aflate în localități în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai. Nu mai puțin de 78 de licee din 1.577 nu vor susţine simularea examenului de bacalaureat, având în vedere că se află în zone carantinate, fiind afectaţi 7.500 de elevi, transmite ministrul Educației. Ei vor susține examenele la o dată aprobată de inspectoratul școlar, dar nu mai târziu de 15 mai.

Duminică seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a scris într-o postare pe Facebook că îndeamnă școlile să ia măsuri pentru respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice. „Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizează simulări să acorde o atenţie sporită respectării tuturor regulilor de distanţare, aerisirii corespunzătoare a sălilor de clasă, precum şi purtării măştilor de protecţie”, a scris Cîmpeanu.

author avatar
Andreea Vlad
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger