AcasăSOCIALSimulacru de concursuri pentru funcțiile de conducere din MAI. Subiecte imposibile, pentru...

Simulacru de concursuri pentru funcțiile de conducere din MAI. Subiecte imposibile, pentru a păstra împuterniciții

Instituția condusă de Lucian Bode a găsit o modalitate de a fenta legea

Presați de sindicate să organizeze concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere, MAI a găsit o metodă stupefiantă de a mima respectarea legii. Instituția a dispus ca subiectele să fie imposibil de făcut, astfel ca niciunul dintre candidați să nu obțină notă de promovare și să rămână pe funcții tot împuterniciții sau desemnații, care să răspundă la comenzi. Un astfel de caz a fost semnalat la Vâlcea, unde nici cei care veneau să-și dea doctoratul nu ar fi avut nicio șansă să ia notă de trecere.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, desemnat pe funcție după ce i-a expirat împuternicirea, va rămâne în continuare la conducere. Concursul pentru ocuparea postului de șef al IPJ, la care acesta nici nu a participat, a fost un simulacru în care s-a mimat încercarea de a intra în legalitate. Subiectele au fost atât de dificile și de complexe, încât probabil doar un geniu ar fi reușit să obțină notă de trecere. Scopul a fost evident, nimeni nu trebuia să ocupe funcția prin concurs. Notele luate de cei trei candidați au fost de 3,10, 5,96 și 1, în condițiile în care nota de trecere era 7, iar unul dintre candidați a scris 15 pagini.

”Eu am fost observator la concurs, iar subiectele au fost extrem de dificile și baremele, foarte complexe. Adică dintr-o întrebare de două rânduri candidatul trebuia să dezvolte și să treacă prin toate actele normative, să atingă aproape 15 subpuncte. Cine ar fi luat nota 7 la acest concurs ar fi avut o pregătire teoretică impecabilă. Probabil că s-a dorit ca niciunul dintre cei trei candidați care s-au prezentat să nu treacă acest concurs. Din punctul meu de vedere și organizarea a fost proastă, în sensul în care concursul a început la ora 14.30, iar unii candidați au plecat de la 6 dimineață de acasă. Ultimul candidat, care a luat nota 1, a intrat în sală la ora 20.00, după ce a așteptat 12 ore pe holuri. Omul a văzut subiectele și și-a dat seama că sunt de o complexitate foarte ridicată și că i-ar fi trebuit și foarte mult timp să le facă și a părăsit sala. Dacă nu ar fi intrat în sală, ar fi fost neprezentare, nu lua nota 1”, ne-a declarat Ion Stuparu, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Comisiei i-a luat 7 ore să facă subiectele

Comisia de concurs de la Vâlcea s-a închis într-o cameră de la 7.30 până la 14.30 și a făcut subiectele, dar nu le-a făcut din punct de vedere pedagogic, ca să le testeze cunoștințele, ci de tip capcane, ne spune Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

”Le-a dat, de exemplu, prevederi din lege și i-a pus să continue partea lipsă. Vă dați seama că polițiștii lucrează cu legea în față, nici judecătorii, nici avocații nu știu legile pe dinafară. Bibliografia a fost foarte stufoasă, cu mii de pagini, iar conform baremelor de corectare trebuia să te încadrezi la liniuță pentru a fi punctat. Subiectele erau pe două pagini, iar baremele de corectare pe 15 pagini”, ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. La Vâlcea nu mai există titular pe postul de șef al Inspectoratului de Poliție Județean de aproape 10 ani, semnalează sindicaliștii. ”Situația este asemănătoare în majoritatea inspectoratelor județene de poliție din țară, ceea ce este foarte defavorabil instituțiilor, pentru că unui om care nu este titular pe funcție îi poate înceta împuternicirea în orice moment. Actualul inspector șef, Dumitru Dărăban, nu este nici măcar împuternicit, ci este împuternicit pe funcția de inspector șef adjunct și desemnat pe funcția de inspector șef. Domnul Dărăban a fost un an de zile împuternicit inspector șef, i-a expirat împuternicirea și a fost împuternicit pe funcția vacantă de adjunct și desemnat să rămână la comanda IPJ Vâlcea în continuare”, susține vicepreședintele Sindicatului Europol, Ion Stuparu.

O mare ilegalitate

Sindicaliștii de la Europol consideră că desemnarea șefului IPJ Vâlcea este o mare ilegalitate, pentru că poți să desemnezi pe cineva doar atunci când nu mai ai pe cine să împuternicești, ori nu s-a făcut dovada asta. ”Noi am depus acțiune în instanță pentru inspectorul general al Poliției de Frontieră prin care am solicitat anularea împuternicirii, pentru că ei aveau obligația să organizeze concurs și au organizat concurs. La DGA, unde este desemnat Liviu Vasilescu, am trimis o adresă prin care am cerut să ne spună câți ofițeri îndeplinesc condițiile pentru a fi împuterniciți, iar ulterior au anunțat organizarea concursului în 6 septembrie. Cel puțin am pus lucrurile în mișcare. La Vâlcea vom vedea când vor dori să ocupe postul după subiectele pe care le vor stabili. Dacă la primul concurs au dat niște subiecte imposibile, la al doilea vor da tot așa, iar la al treilea vor stabili niște subiecte pe care să le știe și agentul de pe stradă, îți dai seama că acolo este pila”, a mai afirmat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
5.528 afisari

23 COMENTARII

    • SITE-UL ZIARE.COM S-A TRANSFORMAT INTR-UN SITE DE NAZISTI

      PERICOL PENTRU MASS MEDIA SI PRESA ROMANEASCA

  1. Prostii s-au baricada inauntru si tin usa bine inchisa! Cand organizam concursuri la Militie probele erau practice. Eliminatorii. Una din ele era manuirea bastonului de cauciuc. Trebuia sa dai cel putin 140 lovituri pe minut. Eu am stabilit in 1978 recordul cu 270 lovituri pe minut. Neegalat pana azi.
    Cand ma dezlantuiam , hotul credea ca este calcat de tren.

  2. SELECTIONATI TIP (SLUGI PERFECTE !!!) PUSI
    DELIBERAT IN –POSTURI CHEE !!!!…SI FOLOSITI
    PENTRU….ALBIREA CAZURILOR <>>
    OPERATIUNE EXECUTATA DE*ANUMITE CAPETE
    DIN UMBRA* CARE , AU DREPT -FINALITATE!!!…..
    DISTRUGEREA ROMANIIEI SI <> PENTRU –-ALTI VIITORI ,,ROMANI”!!!…..CU ACTE ,,CONFECTI
    ONATE DE VIITORII NOI STAPANI AI ROMMANIEI ???????????????🧐🧐🧐

  3. nu subiectele au fost grele, au fost participanti analfabeti/incompetenti.E plina militia de ei.Numiti pe pile si relatii de lichelele din partide

  4. Popescule stii de ce sunt militienii si politistii prosti?
    Iti spun eu: pentru ca provin din civili ca tine!

  5. Asa s-au desfasurat concursurile in MAI de la Revolutie incoace!
    Problema este ca unii au transformat ministerul in feuda proprie si asa au aparut indivizi ca Berechet Bogdan, tacsu general, tacsu-mare la fel, fisu ii urmeaza! Pana cand?
    In aceasi situatie este si Despescu Bogdan, dar asta a venit pe filiera nevestisii!
    Cati ca ei, cati ca ei????

  6. Trebuiau sa copieze metoda MAE, cu 100 posturi scoase la concurs și înscrierea online. Toate IP-urile blocate, mai puțin alea 100. Digitalizare pură. Nu ești din sistem, nu te poți loga ca să depui actele pentru concurs.

  7. S-o spunem pe șleau, MAI este condus de Despescu.
    Bode este o marionetă în acel minister, este victima propriilor subordonați începând cu Despescu, Vasilescu, Dumitrescu, Mărculescu….
    Prin numirile făcute până acum Despescu pe funcția de secretar de stat va conduce ministerul acesta forever, indiferent cine va fi ministru. În teritoriu și anumit oameni lui ca de exemplu la Buzău, Prahova, Brăila, Constanța, Dolj, Argeș, Bucuresti ……
    Singura funcție pe care n-a reușit să o subordoneze este aceea a șefului IGPR, respectiv Matei dar slavă Domnului adjuncții și ceilalți șefi de direcții ii sunt loiale….
    La Vâlcea județul natal al domnului Vasilescu, unde întâmplător cel împuternicit se numește Daraban, o simplă coincidență cu Daraban cel de la camera de comerț “șeful” domnului Despescu, interesul este să rămână acest domn comisar sef Daraban care la următorul concurs va promova examenul!!!
    S-a procedat așa la acest examen ca să-i lase impresia domnului Bode ca examenele nu pot fi “aranjate”, asta pentru ca urmeaza un examen important la Constanta (de adjunct IPJ) și unde trebuie sa promoveze omul lui Despescu-Vasilescu-Daraban (de la CCIR), un fost subofiteri de la circulație, de loc din Valcea, pripășit pe la Mangalia, și niste îmbârligături și cumetrii ale domnului Daraban!!!

  8. Cum adică nici …polițiștii,, nici judecătorii sau avocații nu știu legile” ( pe dinafară)???
    La un amărât de concurs pentru ocuparea funcției de director de…grădiniță i se cere candidatului să cunoască Legea Educației,Regulamentul de inspecții,Regulamentul de Organizare și Funcționare,,operele” lui Hattie,Bush…sau Senge, despre școala în …Africa de Sud,iar un șef al poliției județene nu trebuie să cunoască ,,ad-literram” legile ???
    Păi cu internet -ul la …purtător oricine poate promova un astfel de…concurs.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger