Prețurile au explodat aproape peste tot, iar mâncarea nu face excepție. Unele alimente s-au scumpit chiar și cu 39%.
În topul celor mai mari scumpiri din România se numără uleiul, care s-a scumpit cu 39.4%, urmat de pâine și cereale, cu 23.1%. Apoi, peștele și fructele de mare costă cu 15.3% mai mult decât anul trecut, iar legumele, cu 14.8%.
Dacă în 2020 un kilogram de roșii se vindea în piețe cu 5 lei, acum plătim și de două ori mai mult pentru aceeași cantitate.
Cât costau legumele în 2022
roșii: 5 lei/kg
cartofi: 1,9 lei/kg
varză: 2,5 lei/kg
castraveți: 3,5 lei/kg
fasole verde: 9,3 lei/kg
ardei gras: 5 lei/kg
Avertismentul cu privirea la creșterea prețurilor vine de la experții unei companii specializate în calcul de risc, care anunță că până la sfârșitul anului prețurile alimentelor vor mai crește cu încă 23%, în contextul majorării generale a costurilor cu gazele, combustibilul, dar și cu curentul electric.
Putin, China și calentologia sunt de vină pentru toate relele.
Incurajati gospodariile proprii ale taranilor!
Chiar si babutele cu poatrunjel!
E munca si inseam,na o mini intretinere a pamantului.
Cioclii de guvernanti nu stiu nimic !
Cooperativa Tara mea! Asta e viitorul corect !
Incurajati gospodariile proprii ale taranilor!
Chiar si babutele cu patrunjel!
E munca si inseamna o mini intretinere a pamantului.
Cioclii de guvernanti nu stiu nimic !
Cooperativa Tara mea! Asta e viitorul corect !