AcasăSOCIALŞi-au dat seama că e o aberaţie! Supermarketul ce elimină casele automate....

Şi-au dat seama că e o aberaţie! Supermarketul ce elimină casele automate. Angajează casieri: „Ne place să vorbim cu oamenii”

Într-o epocă în care tot mai mulţi retaileri renunţă la casieri şi trimit clienţii să-şi scaneze şi să-şi achite singuri cumpărăturile, iată că un lanţ de supermarketuri face drumul invers.

Compania și-a prezentat decizia ca fiind legată de dorința de a păstra tradiția relației interumane la cumpărături, însă adevăratul motiv se pare că este mult mai pragmatic.

Britanicii respectă clienţii

Lanțul de supermarket-uri Booths din Anglia renunță la majoritatea caselor de marcat self-service din magazinele sale, ca răspuns la cererea clienților.

Booths este considerat primul supermarket din Marea Britanie care renunță la casele de marcat self-service, tot mai comune în ultimii ani.

Clienții noștri ne-au spus de-a lungul timpului că mașinile de auto-scanare pe care le avem în magazinele noastre pot fi lente, pot fi nesigure, sunt evident impersonale.

Avem destul de multe produse vrac – fructe, legume și produse de panificație – și de îndată ce te duci la o casă de marcat self-service cu acestea, trebuie să obții o verificare vizuală a lor, iar unii clienți nu știu să distingă un măr de altul, de exemplu”, a spus compania.

Magazinele „automatizate”, victime ale furturilor

Marile rețele britanice care au introdus sistemul caselor self pay, fără personal uman, spun că se confruntă cu o adevărată epidemie de furturi din magazine.

Casele de marcat au devenit populare în anii 1990 iar până în 2013, existau peste 200.000 în magazine în întreaga lume care le dețineau, iar numărul lor a ajuns la 325.000 până în 2021.

Cumpărătorii români au reacţionat destul de refractar atunci când s-a ridicat problema ca supermarketurile de la noi să devină complet automatizate.

author avatar
Andrei Ștefan
1.399 afisari

3 COMENTARII

  1. La idiotii de Carfura stau jdemii de case self service GOALE si nefolosite. Clientii tot la casieri stau la rand.

  2. nu-i nici o smecherie , stai mai mult decat la una obisnuita cu casier , multi vor sa para interesanti si tot butoneaza pentru un fleac de nimic pe care casierul il scaneaza imediat fiind obisnuit .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger