AcasăSOCIALSfaturi de la IGSU, în cazul furtunilor de vară: ”Evităm dușurile și...

Sfaturi de la IGSU, în cazul furtunilor de vară: ”Evităm dușurile și sălile de baie”. Care e motivul

Sfaturi de la IGSU, în cazul furtunilor de vară: ”Evităm dușurile și sălile de baie”. Care e motivul (sursa foto: Facebook/IGSU)

Schimbările bruște ale vremii, care pot apărea pe perioada sezonului cald, riscă să fie periculoase, de unde și recomandările venite din direcția autorităților, pentru populație, menite să ajute oamenii să fie în siguranță în timpul unor astfel de furtuni de vară.

Un mesaj transmis în dimineața zilei de luni, 21 iunie, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) trece în revistă câteva astfel de sfaturi, incluzând adăpostirea din calea episodului de vreme rea și închiderea ferestrelor și a ușilor.

Una dintre aceste recomandări a atras, însă, atenția poate mai mult decât celelalte – și anume evitarea dușurilor. Există și o explicație pentru acest sfat venit de la IGSU.

Iată despre ce e vorba:

”Deseori neașteptate, furtunile de vară pot fi periculoase, fiind, de multe ori, însoțite de descărcări electrice. Iată cum ne putem proteja în timpul unei furtuni:

✅ Ne adăpostim în casă, sau la nevoie, în autoturism
✅ Închidem ușile și ferestrele
✅ Evităm dușurile și sălile de baie – conductele instalațiilor pot conduce electricitate
✅ Deconectăm aparatele electronice pentru a nu risca să fie defectate”, transmit reprezentanții IGSU, în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

În ultima perioadă, vremea a dat serioase bătăi de cap locuitorilor din mai multe zone ale țării, ploile provocând inundații, la nivel de case, curți, subsoluri și străzi, fiind emise multe avertizări de vreme severă imediată, inclusiv unele de tip COD ROȘU.

Iar veștile sunt că se vor mai semnala, în perioada imediat următoare, manifestări de instabilitate atmosferică, deși specialiștii au anunțat că vor urma zile cu temperaturi caniculare – VEZI AICI.

293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger