AcasăSOCIALSfârșit tragic pentru un om al muntelui. Salvamont Sinaia: ”A murit în...

Sfârșit tragic pentru un om al muntelui. Salvamont Sinaia: ”A murit în brațele noastre”

Sfârșit tragic pentru un om al muntelui. Salvamont: ”A murit în brațele noastre” (sursa foto: Facebook/Salvamont Sinaia)

Intervenție dificilă, la nivel emoțional, pentru salvatorii montani din cadrul Salvamont Sinaia, care, deși au făcut eforturi, nu au putut scăpa din ghearele morții un om pe care îl cunoșteau ca pe un iubitor al muntelui.  

Chemați în ajutorul unui bărbat căruia i s-a făcut rău pe munte, în Șaua Călugărului, din Munții Bucegi, salvamontiștii s-au străduit să ajungă cât mai repede la locul unde se afla acesta, în speranța că îl vor putea ajuta.

Și, conform precizărilor venite din direcția Salvamont Sinaia, via Facebook, prima echipă de intervenție a ajuns la fața locului, cu un snowmobil, în doar șase minute de când salvamontiștii fuseseră anunțați că omul a căzut din picioare, semn că are nevoie rapid de ajutor calificat.

Victima intrase în stop cardio-respirator

Din păcate, în ciuda faptului că s-au făcut eforturi pentru a-l salva, omul nu a supraviețuit. ”Evaluăm și constatăm că persoana a intrat în stop cardio-respirator. Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuându-se masaj cardiac și pentru câteva minute pacientul pare să-și revină. Continuăm masajul timp de 50 de minute. Din păcate tot ce ne-a mai rămas de făcut a fost să-l transportăm la Cota 1400.

Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre. Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis duminică seară salvamontiștii, marcați de cele întâmplate.

author avatar
Cristina Stefan