AcasăSOCIALSfârșit tragic pentru o refugiată ucraineană, aflată la hotel din România. Unde...

Sfârșit tragic pentru o refugiată ucraineană, aflată la hotel din România. Unde a fost găsită

(foto: facebook)

Un caz cu urmări tragice a ajuns în atenția polițiștilor sătmăreni, care fac cercetări pentru a afla exact ce anume s-a întâmplat și cum a sfârșit o femeie în vârstă de 56 de ani.

Femeia, refugiată din Ucraina, a pierit după ce s-ar fi înecat în piscina interioară a unui hotel din stațiunea Tășnad, conform presasm.ro. Nu se cunosc foarte multe detalii despre acest caz, mai ales că, potrivit sursei citate, femeia era singură în piscină când s-a produs nenorocirea.

Incidentul cu urmări dramatice a avut loc sâmbătă seară. Salvatorii au fost chemați să intervină de urgență, însă, din păcate, eforturile lor s-au dovedit zadarnice. S-a încercat resuscitarea victimei, dar nu a fost chip ca femeia să poată fi salvată din ghearele morții.

Cazul se află în atenția poliției, oamenii legii urmând să stabilească, în cadrul unei anchete, cum s-a produs decesul femeii. Urmează să fie făcută și o autopsie, procedură ce se așteaptă să ofere date concludente anchetatorilor. Potrivit sursei citate, femeia – care ar fi avut probleme de sănătate, și anume hipertensiune arterială – era cazată în respectivul hotel încă din 9 martie. De altfel, în acea unitate hotelieră erau cazați doar refugiați din Ucraina.

Câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

Cele mai recente cifre venite de la Poliția de Frontieră, în dimineața zilei de duminică, 27 martie, indică faptul că în România au intrat, în ultimele 24 de ore, câteva mii de cetățeni din Ucraina. „În data de 26.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 70.360 de persoane, dintre care 8.943 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 3 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.791 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 9,8 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.361 cetăţeni ucraineni (scădere cu 12 %)”, potrivit cifrelor comunicate de instituția amintită.

Un număr mare de ucraineni au părăsit Ucraina, de la începutul războiului, în urmă cu peste o lună de zile, căutând refugiu dincolo de granițele acestui stat. Dintre aceștia, peste 550.000 de ucraineni au intrat la noi în țară. Mai exact, „de la declanşarea acestei crize, până la data de 26.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 555.166 cetăţeni ucraineni”, conform Poliției de Frontieră.