AcasăSOCIALSfânta Maria Mică, pe 8 septembrie 2023. Ce obiceiuri respectă românii de...

Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie 2023. Ce obiceiuri respectă românii de Nașterea Maicii Domnului

Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită vineri, pe 8 septembrie. Mai multe tradiții trebuie respectate în această zi, potrivit credinței populare.

În popor, în funcție de zona din care faceți parte, există o serie de tradiții și superstiții legate de această sărbătoare a Sfintei Maria, pe care oamenii le respectă pentru a avea un an ferit de probleme. Iată, așadar, ce este bine să faci și ce nu este bine să faci în această zi.

Aprinderea focului ar aduce boală

Tradiția spune că la Nașterea Maicii Domnului nu e voie să se aprindă focul, oricât de frig ar fi, deoarece acest lucru aduce ghinion și boală.

Ziua de 8 septembrie este zi de rugăciune pentru femeile care nu pot rămâne însărcinate. Dacă te vei ruga la Maica Domnului în această zi, atunci vei fi binecuvântată cu un copil sănătos.

Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel ca la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Femeile care sunt deja însărcinate, trebuie să dea de pomană în această zi oamenilor și copiilor nevoiași, pentru ca nașterea să fie una ușoară, iar copilul să fie sănătos și lipsit de probleme.

Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-şi găsească perechea potrivită.

Maica Domnului, protectoarea bolnavilor

Totodată, ziua de Sfânta Maria Mică este vindecătoare de boli trupești și ajută la prinderea hoților, vrăjitoarelor și descântătoarelor.

Credincioșii care se roagă sincer în această zi, merg la biserică și oferă de pomană oamenilor nevoiași, primesc ajutor de la Maica Domnului pentru îndeplinirea dorințelor.

Nașterea Domnului sau Sfânta Maria Mică, sărbătoare prăznuită pe data de 8 septembrie, îi face pe credincioși să respecte anumite tradiții, fiind printre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodocs.

author avatar
Andrei Ștefan
441 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie 2023. Ce obiceiuri respectă românii de Nașterea Maicii Domnului”
    -Neaparat gratar cu mici
    -Bere la PET, vin, tuica, alte spirtoase, pana la betie crunta.
    -Boxe muzicale scoase afara indreptate catre ulita, din care rasuna manele la cel putin 200 de watti, pana cel putzin ora 4 dimineata.
    -Batut bine nevasta cu chiuituri, pentru ca a ars micii sau nu a fost bautura rece.
    Acestea sunt sfintele obiceiuri pastrate de generatii intregi de rumuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger