AcasăSOCIALSezon estival UCIS la Mamaia. De ce turiştii şi afaceriştii de pe...

Sezon estival UCIS la Mamaia. De ce turiştii şi afaceriştii de pe plajă şi-au făcut bagajele şi au fugit (VIDEO)

plaja mamaiaPlaja lărgită din Mamaia, înghițită de valuri uriașe. Acum arată ca o faleză - FOTO

Sezonul estival a fost un mare eşec, anul acesta, la Mamaia. De ce? Din cauza plajelor lărgite şi a dezavantajelor pe care le-a adus această mişcare.

Din cauza problemelor generate de extinderea zonelor de lângă apă, turiștii au ales alte stațiuni de pe litoral. Unii administratori de plajă au anunțat că își vor închide afacerile.

Care sunt problemele la Mamaia?

Prima şi cea mai mare nemulțumire a fost legată de faptul că noile sectoare nu pot fi exploatate, așa că șezlongurile au fost așezate pe sectoarele vechi de plajă, adică la distanță de 150 – 200 de metri de apă.

Turiștii au mai reclamat că nisipul este plin de scoici, dar și că apa devine brusc prea adâncă la câțiva metri de mal.

Coco Beach Mamaia a închis „taraba”

Astfel, dacă turiştii au plecat, şi-au strâns bagajele şi administratorii plajelor, cei cu micile afaceri. De exemplu, reprezentanţii Coco Beach Mamaia au anunţat că vor închide plaja închiriată de ei de la Administraţia bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Disperați că îşi pierd clienţii, mai mulți administratori de plajă de la Mamaia au riscat și au mutat șezlongurile mai aproape de apă, deși nu au voie să facă asta.

Numai că, reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral le-au transmis să le mute înapoi și pentru că administratorii nu s-au conformat, au fost amendați. 41 dintre ei au primit sancțiuni care însumează 600.000 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan