AcasăSOCIALSeniorii României, în pragul sărăciei şi al disperării. Ce i-au cerut pensionarii,...

Seniorii României, în pragul sărăciei şi al disperării. Ce i-au cerut pensionarii, urgent, lui Nicolae Ciucă

Pensionarii României nu mai au răbdare: s-au săturat de traiul dus la limita sărăciei. Seniorii cer o nouă majorare a pensiilor din aprilie, pe lângă indexarea cu rata inflației care a avut loc în ianuarie, argumentând că prețul alimentelor a crescut enorm.

Federaţiile naţionale ale pensionarilor solicită premierului amendarea unui articol din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, pentru a crea condiţii în vederea unei majorări a pensiilor cu 15% începând cu trimestrul II al anului 2023.

2 milioane de pensionari, pensii mai mici de 2.000 lei

Având în vedere că aproximativ 2 milioane de pensionari au pensii mai mici de 2.000 lei, sindicatele au cerut o majorare cu 15%.

Crizele alimentare şi energetice pe care le traversăm au accentuat starea de sărăcie extremă în care se află peste 2 milioane de pensionari cu pensii mai mici de 2.000 lei, cărora foamea, frigul şi lipsa de medicamente le pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa.

Având în vedere că în actul normativ ce reglementează Bugetul de Asigurări Sociale de Stat pentru anul 2023 nu a fost aplicată măsura propusă de noi, de amendare a art. 167, alin (1) al Legii nr. 207/2015, vă rugăm să aveţi în vedere rezolvarea acestei probleme prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens, ceea ce ar crea condiţii pentru o majorare a pensiilor cu 15% începând cu trimestrul II al anului 2023”, susţin federaşiile care susţin pensionarii.

Pensia minimă, în România: 1.125 lei

Potrivit datelor CNPP, în luna decembrie au fost înregistrați 4,6 milioane de pensionari care au încasat o „pensie de rând” în medie 2.003 lei, o creștere de 224 lei față de luna precedentă (1.779) când pensia medie a fost cu doar 8 lei mai mare decât în luna noiembrie.

Cât privește tipurile de pensii, CNPP precizează că 3,65 milioane de pensionari s-au pensionat la limita de vârstă, numărul pensionarilor care primesc indemnizație socială de 1.125 lei (majorată de la 1 ianuarie de la 1.000 de lei) fiind de 1.145.867.

author avatar
Andrei Ștefan
16.085 afisari

34 COMENTARII

  1. Să iasă în stradă. MIZERIILE PARAZITE DE PENSIONARI MILITARI AȚI VĂZUT CE REPEDE AU IEȘIT ÎN STRADĂ, NU?

    • ți gane, tu ești cea mai mare MIZERIE PARAZITA, paznic la kaufland.
      să te bag în πi zda mă ti de bo rât !!!

    • Da , urlau cu Dogaru in frunte de faceau hemoroizi . Au stiut sa ameninte , se organizeze si sa-si construiasca argumentatie juridica. Dar pe prostime cine ii reprezinta ? Cateva bulane jandarmeresti in cap si sa moara mai repede ! Sa elibereze amprenta de carbon si bugetul de stat, ca avem alte prioritati !

      • Dar mata și taică-tu nu au muncit ? Și acum să moară de foame din cauza unui nesimțit ca și tine ești un filio di merda

    • ”prețul alimentelor a crescut enorm.” S-au dublat. Sa dubleze salariile. Pensionarii sa-si faca doza 3 ca se pot imbolnavi de covid.

    • Mai parazit împuțit ce ești așa vb de bătrânii noștri măi mizerabile. Dăten m_ti

      • Te,n gât de trotinetar travestit, cât îți dă relicva soros ,ca să infulegi pe aici zilnic și în porți consistente rahat globalist

        • „infulegi” ????
          meltene, eşti pr0st de-mpungi !!!!
          te bag în πi zda mă ti de imbekil !

          • Bă pl cu ochi ,tu vb de gramatică, dar parca scrii cu picioarele ,te,n gât de avortat. Imbekil ! Asa se scrie ?

  2. Să tuf pe boarfa de măta garoiule, iar ai ieșit din canal să împuțiesti aerul pe aici

  3. Stimate conducator de colonie esuata si semi-bananiera, adica bai dulapule, si bai ciukanezule obez, gras si prost, vreti sa vina cumva peste voi cetele de pensionari flamanzi si cu capsa pusa ? Pentru DA, apasati Tasta 1, pentru NU, apasati Tasta 6.66 !! Ha ha ha 🙂 Bai umflatule de maciuca, vezi ca seniorii astia se uita cam chioras la tine, cica zic ca esti cam prea gras, obez si plagiator iresponsabil pentru gusturile lor, asa ca se gandesc sa te cam manance de Paste 🙂

  4. Va rog ,prim ministru și ageamiu ministru al muncii,sa ne explice,cum este posibil ca romanii care nu au muncit de loc și cei cu vechime în munca, sub 15 ani sa ne ajungă cu pensia pe cei care avem vechimi în munca mult mai mari de 20 de ani,chiar 40-50 de ani.Noi nu mai avem TIMP,sa așteptăm recalculării de pensii.Masura reparatorie trebuie făcută, IMEDIAT intr-o luna,altfel trebuie sa plecați, tot IMEDIAT!

    • Probabil toate neamurile guvernanților au venituri în jurul celor cu minim15 de muncă, atunci îi unfla de bani! Din banii fraierilor care au muncit peste 35-40-45 de ani!

  5. De ce cu la sută . Suma fixa la toți . De ce cei cu pensii mari sa ia mult mai mult că cei săraci ? Nesimțiților ! De aceia sa ajuns unde suntem acum . Suma fixa la toți pensionari javrelor !

    • Nu saraci d-nl puturos ca asa este mai corect sa o spuneti,nu aveti voi dreptul sa luati pensie ca noi care am muncit 46 de ani în cîmpul munci si voi ati tăiat frunze la cîini .Rusinee

    • Drepturile de pensie sunt in functie de contributivitate.
      Din nefericire mulți salariati au acceptat să fie plătiți cu salariul minim și diferența la negru, fără să se gândească la consecințe.
      Acuma ei cer drepturi egale în cazul măririi pensiilor dar,nu spun nimic despre ajutoarele pe care le primesc bilunar și semestrial!

  6. Sa tăe pensiile speciale și sa dea la cei care au muncit 36 de ani și au o pensie de 1500 lei care ii dau pe gaze lumina apa și mai mănâncă dacă mai ai din ce ei au muncit poate tot atât și au cu un 0 mai mult hal de politicieni cand își dau lor își dau în fiecare luna noua numai o luna

  7. Toată țara se plânge de pensiile sub 2000 lei ,
    Nu i plângă nimeni pe angajații cu salariul minim pe economie care sunt in jur de 5 ooo ooo , dublu cat pensionarii cu aceleași venituri!

  8. Nu maresc pensiile pt.ca nu ” au identificat ” sursa de finantare.Au idenficat ” surse ” numai pt.6 elicoptere cu care verea SRI-ul sa fugareasca spionii,aproape un miliarde de Euro pt. transportoare blindate,ca doar nu au soldatii cum sa circule unde tebuie cu trenul,si nici sa stepte pana vor mai cumpara cum se aude submarine,alte sute de miloane sau poate cateva miliarde de Euro. Pt.avioane gata riginite vechi de 40 de ani a fost deja ” identilicat’un miliard de Euro,precum si miliardele de Dolari smenuite contra parandarat de cativa ani cu samsarii americani de armament. Asa ca draaaagi pensionari,nu mai avem ce sa ” identificam ” si pt. pemsii. Dar nu va enervati,cine are zile,scapa.

  9. Nu maresc pensiile pt.ca nu ” au identificat ” sursa de finantare.Au idenficat ” surse ” numai pt. 6 elicoptere cu care vrea SRI-ul sa fugareasca spionii,aproape un miliarde de Euro pt. transportoare blindate,ca doar nu au soldatii cum sa circule unde tebuie cu trenul,si nici sa astepte pana vor mai cumpara cum se aude submarine,alte sute de miloane sau poate cateva miliarde de Euro. Pt.avioane gata ruginite vechi de 40 de ani a fost deja ” identilicat” un miliard de Euro,precum si miliardele de Dolari smenuite contra parandarat de cativa ani cu samsarii americani de armament. Asa ca draaaagi pensionari,nu mai avem ce sa ” identificam ” si pt. pensii. Dar nu va enervati,cine are zile,scapa.

  10. nu ii mai văitați pe toți pensionarii pe salariații cu salariu mic ar trebui sa acorde atenția ei se duc la munca zilnic pe salariu minim plătește abonament transport nu mai pot face nimic acasă pe când un pensionar mai și lucrează ori acasă ori în altă parte mai au venituri doar cei cu adevărat să fie susținut

  11. Au încurajat puturoși care nu au muncit și lea data ajutoare peste ajutoare, iar cei care au muncit din greu pentru a avea o pensie decentă sant comparați cu asistați SOCIALI unde este dreptatea în România. Rușine aleșilor care iau aceste decizii Rusine, Rusine de mii de ori tuturor celor care au hotărât să ne omoare.

  12. După contribuitate , cei care nu prea au muncit, au frecat menta pe ici pe colo acum mai trebuie să și mai trăiască, este greu, problema este cind acest stat nu mai o avea de unde să ne dea. Nu se vede că pensiile alea nesimțite nu se atinge nimeni de ele. Le este frică , acolo sînt numai vipuri care și-au favorizat legea.

  13. Doamne ferește cit de răi puteți fi, ăștia care vb despre pensionari voi aveți habar cum se zbat să trăiască sunt oamenii paralizați cu nevoi speciale ce dracu știți voi rataților decât să înjurați și multă răutate, nu fc niciodată mizerie bătrâni că poate niște rahati ca voi si-au abandonat părinți.,copii am văzut destui ca halde voi pensi raportate la euro cum se plătește tot, de la curent, gaze papa tot se raportează la euro lipitorile de la la guvernare care v-ați perindat în trecere din când în când, ca, curvele care schimbă bordelul, concluzia pensi salari raportate la euro

  14. Prin ajutoarele care se dau, nu fac alceva decat sa incurajeze puturisi care nu au pic de responsabilitate. Ce vina am eu ca am contribuit la fondul de piensii timp de 42 de ani si am o pensie de 2900 lei si nu beneficiez de nici un ajutor. Unde este echitatea? E normal ca cel care a contribuit la fondul CAS timp de 15- 20 de ani sa beneficieze de anutoare si cei care au contribuit 42- 46 de ani sa nu primeasca nimic?.

  15. Trebuie să protestăm că de cerut au tot cerut și degeaba. Ciolanis și guvernul vor să fim săraci în timp ce ei dau pensii speciale și salarii speciale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger