AcasăSOCIALSenatorul Daniel Zamfir: ”Obligația vânzării acțiunilor Hidroelectrica nu avea ce să caute...

Senatorul Daniel Zamfir: ”Obligația vânzării acțiunilor Hidroelectrica nu avea ce să caute în PNRR”

Senatorul PSD Daniel Zamfir arată că obligativitatea listării la bursă a unui procent din acțiunile Hidroelectrica nu avea ce să caute în PNRR. În prezent, Fondul Proprietatea, care a anunțat scoaterea la vânzare a unui pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica, încearcă să forțeze mâna Guvernului pentru a accepta o listare dublă, pe bursa românească și pe bursa de la Londra, făcând uz de termenul limită de listare asumat prin PNRR.

Reforma de îmbunătățire a guvernanței corporative a companiilor de stat din sectorul energetic, inclusă în PNRR, a cuprins, fără nicio legătură, de altfel, și listarea unui pachet de acțiuni de până la 15% al Hidroelectrica, cu termen limită iunie 2023. Mai mult, în reforma asumată, este cuprinsă și eliminarea obstacolelor legislative care împiedică în prezent valorificarea, prin pachete minoritare, a participațiilor statului în sector, lucru care s-a rezolvat de la sine în luna august a acestui an, când s-au stins efectele legii care interzicea vânzarea acțiunilor statului pe o perioadă de doi ani.

”Nu avea sens în PNRR o astfel de prevedere. Ce treabă aveau ei să se angajeze că vor lista 15% dintr-o companie de stat? Era o companie profitabilă, nu era o gaură neagră. Cât va fi PSD la guvernare, lucrul acesta nu se va întâmpla. Este limpede că PNRR a fost făcut nu numai superficial, dar, în unele zone, și cu rea credință. Descoperim multe bombițe în PNRR, care fac mai mult rău decât bine, deși acesta se voia a fi un plan de dezvoltare a României. Categoric că PNRR-ul trebuie rediscutat. Noi ne-am angajat să închidem capacități de producere a energiei electrice pe cărbune, în timp ce alte țări le deschid, iar asta este o mare tâmpenie. Nu putem să rămânem fără energie electrică doar pentru că cineva, foarte prost inspirat și rău intenționat, ne-a adus în situația asta. Cum să-ți asumi prin PNRR că acum, la 31 decembrie, închizi încă două grupuri energetice de 660 MWh? Nu se poate așa ceva”, ne-a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir.

Fondul Proprietatea joacă tare

Reprezentanţii Fondului Proprietatea, care deține aproape 20% din acțiunile Hidroelectrica, au transmis că listarea unui pachet de acțiuni de 15-20% ar putea fi amânată, dacă Guvernul României va continua să se opună unei listări duale, la București și la Londra. Cu toate acestea, în convocatorul Adunării Generale a Acționarilor din 15 noiembrie 2022, Fondul Proprietatea a anunțat aprobarea vânzării acțiunilor deținute în capitalul social al SPEEH Hidroelectrica S.A., reprezentând până la 19,94% din totalul acțiunilor emise de Hidroelectrica. Astfel, vânzarea se va face în cadrul unei oferte publice secundare, având drept obiect acțiuni ale Hidroelectrica, inclusiv, dacă este cazul, sub forma altor tipuri de valori mobiliare reprezentând astfel de acțiuni, urmată de admiterea la tranzacționare a acțiunilor Hidroelectrica pe una sau mai multe piețe reglementate și echivalente sau orice alt loc de tranzacționare din România, dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un stat terț.

Ministerul de Finanțe intervine

La solicitarea Ministerului de Finanțe, acționar cu 5,78% la Fondul Proprietatea, pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor a fost introdusă și aprobarea vânzării acțiunilor deținute în capitalul social al SPEEH Hidroelectrica SA, reprezentând până la 19,94% din totalul acțiunilor emise de Hidroelectrica, prin ofertă publică secundară având obiect acțiuni emise de Hidroelectrica, urmată de admiterea acestor acțiuni la tranzacționare doar la Bursa de Valori București. Sumele de bani rezultate în urma vânzării parțiale sau integrale a pachetului de acțiuni în cadrul respectivei oferte publice secundare vor fi distribuite acționarilor Fondului Proprietatea sub forma unui dividend special în termen de 3 luni de la încasarea sumei respective.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
4.051 afisari

24 COMENTARII

 1. Parca zicea Iohannis ca doar Ucraina ,ca stat, poate hotari asupra viitorului sau.
  Atunci de ce societatile romanesti, sunt obligate prin PNNR sa vanda DOAR CE HOTARAREA ADUNARII GENERALE A FIRMEI O POATE FACE?

  • ”’”Obligația vânzării acțiunilor Hidroelectrica nu avea ce să caute în PNRR” Cine a propus asa ceva este TRADATOR si trebuie inchis. Citu e primul dar nu singurul.

   • ”Cât va fi PSD la guvernare, lucrul acesta nu se va întâmpla. ” Pai nu se pupa in c ur psd cu pnl? Acum unde-i? Nu-i la guvernare?

   • Vânzarea de țară, ar trebuii pedepsita cu capul,cozile de topor de la usr sunt vinovate direct de acest jaf ,de ciuna roșie și holera galbena PNL nu mau vb ,pt ca știm ce trădători sunt ,ne,au arătat în cei 39 de ani ,însă lunea își pusese speranța in usr ,dar din păcate acest ONG are ca prioritate satanismul sorosit,o globaliste,

 2. BANDITISM EUROPEAN…ASTA E UNIUNEA EUROPEANA..SI TOATE INSTITUTIILE EUROPENE …HOTI SI BANDITI, ALESI DIN RANDUL BARBUGIILOR SI CURVELOR FIECAREI TARI…

  BAGATI RAHAT SI MAI MULT PESTE ROMANI SI CU SCHENGEN…ALTE HOTII, ALTE NENOROCIRI.

  CEAUSESCU A FOST IMPUSCAT, ASTIA MERITA SPANZURATI IN FATA POPORULUI IN DIRECT CU TELEVIZORUL MAMII LOR..

  • Justiția este coruptă până-n măduva oaselor, trebuie urgent formarea unei organizații de judecare a tuturor trădătorilor și pedepsirea lor și a copiilor lor, care se lăfăie din bogăția țări!!

 3. Dacă e făcut de straini și doar tradus cum sa nu mai vor ăștia ce a mai rămas bun de praduit ,ce mai au ăștia progr de guvernare su pnnr!!!

 4. de ce nu ati spus atunci cand s-a facut pnrr , balbaitule , retardule , inapoiatule ! nu v-a interesat , ca sa puteti sa aratati cu degetul la altii . toti sinteti la fel , aceiasi mizerie !

  • Daniel Zamfir este un patriot adevarat. Întreba-I pe Ghinea și Citu care au ținut secreta tata mizeria numita PNRR. La pușcărie cu toții, cu Ciolanis in frunte!

  • Nu mai fi idiot! PNRR a fost la secret, s-a aflat ce mânării useriste cuprinde după ce aia au plecat de la guvernare, singurul care știa tot a fost căcâțu !

 5. & „Băieții” cu „bani cocliți” vor să ducă poluarea în Marea Neagră, ca să-și spele ,,din dosul”?

 6. & Pe lângă faptul că e o afacere publică profitabilă, așa cum a fost realizată Hidroelecrica, traba cu „spălatul ecologic” al acumulărilor financiare private ,din alte surse, de poluare de energofagie, probabil că e una complicată și complexă și pentru că profitul e totuși o realizare a sistemului public, conform „clauzelor” stabilite de relizatorii afacerii Hidroelectica, ?

 7. Daca nenea asta a reusit sa descifreze numai acum prostiile cuprinse de (cine) in acest act, acum ca a aflat, inafara de faptul ca se bate cu ”caramida-n pieptu-i ” de politruc, ce a mai facut ??? A propus cumva chemarea in fata parlamentului a netrebnicilor ?? Nuuuu?? A cerut unui organ al statului de cercetare sa verifice si sa ia masuri conform legii, impotriva vinovatilor ?? Nuuu?? Atunci ce a facut ??? Ne-a spus noua ce destept e el si ce prosti si impotriva poporului au lucrat ceilalti, ca la viitoarele alegeri , noi, p….mea sa avem grija pe cine alegem. Naiv, ca sa nu zic altfel… toti o apa si-un pamant… ZERO BARAT, nenica.

 8. „Descoperim multe bombițe în PNRR,…”
  Baaaaaaaaa! Alea nu sunt bombite, sunt adevarate nucleare pentru poporul roman. Popor prost si idiot ca nu va trec prin foc si sabie pe toti politicienii pwlii tradatori si vanzatori de tara.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri