Elevii s-au întors, luni, în clase, după o absență de aproape 3 luni. Din cauza situației epidemiologice generate de pandemia de Covid-19, școlile și-au închis porțile iar cursurile s-au mutat în online.
Pentru ca scenariul să nu se repete, medicii și autoritățile fac apel la părinți. Dr. Radu Ţincu, medic ATI aflat în prima linie în lupta cu COVID, a spus la Antena 3 că părinții au o mare responsabilitate în această perioadă.
Aceștia trebuie să ţină copiii acasă la cel mai mic semn de viroză respiratorie, care ar putea transforma clasa, sau chiar şcoala, în focar de infecţie sau o nouă explozie a cazurilor COVID-19, spun medicii.
Copilul trebuie supravegheat acasă
„Părinţii au o mare responsabilitate, pentru că un copil care are simptomatologie trebuie să fie supravegheat în primul rând acasă şi în momentul în care părinţii văd că apare la copil febră, simptome de viroză respiratorie, tuse, cefalee, stare generală alterată, acesta să nu mai meargă în colectivitate.
Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă, pentru că e foarte dificil să poţi face testare atât de rapid, încât să identifici copilul înainte ca el să poată să transmită boala. Asta cred că e esenţial în următoarea perioadă”, a explicat medicul Radu Ţincu.
În plus, respectarea măsurii de distanţare fizică este prioritară în perioada care urmează, mai spune specialistul.