AcasăSOCIALSemnal de alarmă tras după tragedia de la Neamț: ”Nimeni nu se...

Semnal de alarmă tras după tragedia de la Neamț: ”Nimeni nu se gândește la acest aspect” – VIDEO

Semnal de alarmă tras după tragedia de la Neamț: ”Nimeni nu se gândește la acest aspect” - VIDEO (sursa foto: Exploziv TV Neamt/Facebook)

Familiile victimelor tragediei de la Piatra Neamț trec prin momente cumplite. Lesne de înțeles, ecourile celor întâmplate se resimt în rândul cadrelor medicale care lucrează la spitalul unde s-a produs nenorocirea.

În așteptarea răspunsurilor specialiștilor cu privire la cauzele care au dus la producerea incendiului devastator care a izbucnit, zilele trecute, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, dramă în urma căreia au murit 10 pacienți, un lider sindical aduce în atenție temerile cu care se confruntă cadrele medicale, după tragedia de la ATI. ”Aș trage un semnal de alarmă. Nu vreau să judec pe nimeni. Să fim uniți cumva și să ne gândim și la starea acestor salariați, pentru că s-ar putea într-o bună zi (…) să cedeze rând pe rând psihic, emoțional și să nu-și mai facă treaba la locul de muncă. Nimeni nu se gândește la acest aspect”, a avertizat șefa Sindicatului Medicilor din Neamț, la Antena3.

Speriați de munca la ATI

Din câte a dezvăluit liderul sindical, doctorii sunt puternic afectați de cele întâmplate la Spitalul Județean, sâmbătă seară. ”Ei sunt foarte speriați și acum, deci majoritatea îmi spuneau acum (…) sunt colegi, medici, care nu vor să mai lucreze în ATI. Sunt lucruri de care lor le este frică, nu vor să ajungă la pușcărie”, a subliniat aceasta.

Mai mult, șefa Sindicatului Medicilor din Neamț a adus în discuție și nevoia ca managerii de spitale să aibă experiență în acest domeniu. ”S-au perindat zeci de manageri fără nicio știință de management medical. Eu nu spun că nu sunt buni profesioniști să conduci un restaurant sau orice altceva, dar un management medical trebuie făcut să ai o experiență în așa ceva”, a atras atenția liderul sindical.

Manager demisionar

Declarațiile vin pe fondul anunțului făcut, luni după-amiază, de către Lucian Micu, managerul interimar al SJU Neamț, care a comunicat că va demisiona din funcția în care fusese numit în octombrie acest an. Micu este fost primar al orașului Roman și jurist de profesie.

În urma incendiului incendiul izbucnit sâmbătă seară în secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț, zece pacienți care primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. ”Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani”, s-a anunțat din direcția SJU, duminică dimineață.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger