AcasăSOCIALSemnal de alarmă pentru românii care pleacă în Bulgaria! Atenţie, nu scăpaţi...

Semnal de alarmă pentru românii care pleacă în Bulgaria! Atenţie, nu scăpaţi nici aici!

Bulgaria vamaSemnal de alarmă pentru românii care pleacă în Bulgaria! Atenţie, nu scăpaţi nici aici!

Turiştii români care pleacă în Bulgaria au primit un avertisment serios de la autorităţile române. Mai exact, Institutul de Meteorologie şi Hidrologie din această ţară a emis coduri de caniculă pentru luni şi marţi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Astfel, a fost emis cod roşu pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo şi Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius.

Unde este cod portocaliu?

Codul portocaliu este valabil pentru regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna şi Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 – 41 grade Celsius.

Dacă sunteţi român şi întâmpinaţi probleme, puteţi solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Unde sunaţi în caz de urgenţă?

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro/node/51904, sofia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

author avatar
Andrei Ștefan
731 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger