AcasăSOCIALȘeful unui CJ, „incognito” la spital. Ce a constatat „pacientul” Nistor/ Mesaj...

Șeful unui CJ, „incognito” la spital. Ce a constatat „pacientul” Nistor/ Mesaj dur: „Ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”

Șeful unui CJ, „incognito” la spital. Ce a constatat „pacientul” Nistor/ Mesaj dur: „Ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!” (sursa foto: Facebook/Laurențiu Nistor)

Un politician ajuns „sub acoperire” pe holurile Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva a făcut publice constatările după o vizită „incognito” la UPU.

Ce se întâmplă când un politician, șef al unui Consiliu Județean, ajunge să verifice pe neanunțate situația de la UPU, transformându-se în „pacient” și alegând să meargă la spital nu la costum, ci în haine obișnuite, pe care l-a purtat când a lucrat în grădină? Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, s-a arătat revoltat de ce a constatat, recent, când a mers personal să vadă ce se întâmplă la UPU.

În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară.

Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce și cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30”, a transmis Laurențiu Nistor, luni seară, în 11 aprilie, pe Facebook.

Nistor: „Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel”

Ce a constatat șeful CJ Hunedoara la Unitatea de Primiri Urgențe? „Pacientul” Nistor susține că ar fi fost lăsat să aștepte zeci de minute.

Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. „Pacientul” Nistor a primit același tratament: 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă”, susține Laurențiu Nistor, în aceeași postare.

Avertisment pentru personalul UPU: „ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”

Politicianul aflat în fruntea CJ Hunedoara vrea o schimbare la nivel de atitudine față de pacienți și avertizează, totodată, că dacă personalul de la UPU de la acest spital nu își schimbă „comportamentul” riscă să rămână fără loc de muncă.

„Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!

Spitalul Județean are o echipă managerială răspunzătoare pentru ce se întâmplă în toate secțiile, iar Urgența este poarta de intrare. Trebuie luate măsuri disciplinare legale împotriva celor care continuă să aibă atitudine nepotrivită față de pacienți.

Medicina și asistența medicală sunt profesii grele, pentru care este nevoie de multă dăruire, de empatie și, sigur că da, de pricepere. Vreau ca în cel mai scurt timp, echipa din UPU să fie dată exemplu pozitiv. Investim milioane de euro în acest spital, în secții noi, în modernizări și dotări medicale.

Este momentul ca întreg personalul să înțeleagă că atitudinea față de pacienți trebuie să se schimbe!”, conchide Laurențiu Nistor.