AcasăSOCIALŞeful statului a dat-o la întors: i-a ameţit de tot pe producătorii...

Şeful statului a dat-o la întors: i-a ameţit de tot pe producătorii români din pieţele agroalimentare

Piata OborŞeful statului a dat-o la întors: i-a ameţit de tot pe producătorii români din pieţele agroalimentare

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban au stârnit rumoare în spaţiul public după ce au anunţat că se închid pieţele agroalimentare, din cauză că pandemia de COVID-19 a luat o amploare prea mare.

Rivalii politici atât au aşteptat şi i-au criticat pe cei doi pentru această măsură restrictivă luată asupra producătorului român. De la Marcel Ciolacu până la Călin Popescu Tăriceanu, Guvernul Orban a fost atacat, iar „ţăranul” autohton apărat.

Klaus Iohannis pare că a înţeles mesajul şi a revenit asupra acestei idei: ar putea fi lăsate să funcţioneze, totuşi, pieţele din spaţiile deschise.

Aseară am vorbit despre măsuri mai degrabă generic, mai ales eu în deschiderea şedinţei de Guvern şi am vorbit despre închideri de pieţe şi târguri, însă discutând mai în detaliu cu Guvernul am ajuns la concluzia că probabil că soluţia cea mai înţeleaptă ar fi să se închidă pieţele care sunt în spaţii închise şi să se lase să funcţioneze, dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise, fiindcă este toamnă.

Sunt mici agricultori care acum vor să vină să îşi vândă produsele. Este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă şi atunci pieţele în spaţii deschise, deci pieţele tradiţionale ţărăneşti vor rămâne deschise. Sigur şi aici trebuie respectate cu sfinţenie toate normele. Vor fi evident verificări şi acolo unde vedem că nu se poate, vom lua măsuri mai dure”, a declarat Klaus Iohannis.

Tăriceanu: Vor să mai pună pe butuci niște afaceri?

Călin Popescu Tăriceanu a postat vineri un mesaj dur pe pagina sa de socializare, întrebându-se care este logica noilor restricții adoptate de Guvern, considerându-le „frecție la un picior de lemn„.

„Care este logica închiderii magazinelor mai devreme? Vor să ne înghesuim cu toții într-un interval de timp? Vor să mai pună pe butuci niște afaceri? Vor să mai trimită niște oameni în șomaj?

Care este logica închiderii piețelor? Li se pare că micii producători români o duc prea bine sau vor să ne ducă pe toți spre supermarketurile din țările din care Orban tocmai s-a întors? Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român?

Nici o măsură din cele pe care le anunță nu are sens atâta timp cât ele nu sunt dublate de un program extins de testare. Chiar și închiderea școlilor poate fi evitată printr-un triaj zilnic al copiilor și o testare săptămânală pentru profesori și bilunară pentru elevi!

Ce neșansă avem ca în momente de criză să fim conduși de niște propagandiști fricoși care nu văd în fața ochilor decât voturi! În 2009 i-am avut pe Băsescu și Boc! Azi ne-am pricopsit cu Iohannis și Orban!„, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
384 afisari

4 COMENTARII

  1. Domnu asta e orb de putere, n-are nici o treaba cu noi Romanii, deciziile sunt contra noastră, și nu sunt gândite, copi peist dupa altii, atat poate mintea dumnealui

  2. Daca ei sunt niste ametiti., nu au nimic (clar) in minte, cum vreti sa fie cele scoase pe gura lor spurcata?

  3. Ce seful statului,ii tot trageti la fel ca toantele dela televiziuni,cu ” seful statului „. Pt. ca mai mult sta degeba ? Deci seful ” degeaba ” statului,sau statului degeaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger