AcasăSOCIALȘeful de tren filmat fără mască ajunge manevrant de vagoane. CFR-ul i-a...

Șeful de tren filmat fără mască ajunge manevrant de vagoane. CFR-ul i-a tăiat salariul – VIDEO

Angajatul CFR Călători filmat dezbătând de zor – fără mască – pe tema pandemiei COVID a fost sancționat de către superiorii săi.

După ce imaginile cu șeful de tren – surprins comentând la bordul unei garnituri de călători pe marginea declarării pandemiei și a purtatul măștii – au devenit publice, mai-marii companiei s-au grăbit să anunțe că fac verificări. Iar concluziile acestora nu sunt deloc prea bune pentru bărbatul în cauză.

”În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplina a decis ca șeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător”, anunță, în primă fază, reprezentanții CFR Călători, într-un comunicat transmis marți după-amiază.

Aceasta nu e singura măsură care îl vizează pe angajatul surprins în imaginile de mai jos. Bărbatul va ajunge să lucreze pe un post inferior, respectiv ca manevrant vagoane. Și salariul i-a scăzut ”corespunzator”.

Masca, obligatorie și pe peroane, nu doar în vagoane

CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu” și amintește că purtarea măștii de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, nu doar pentru pasageri, ci și pentru personalul propriu și că abaterile de la această regulă vor fi sancționate.

Mai mult, oamenilor – care fie vor să îmbarce într-un tren sau întâmpină la gară pe cineva – li se amintește faptul că purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane și săli de așteptare.

Dialogul care i-a adus sancțiuni

CFR Călători s-a autosesizat după ce imaginile cu șeful de tren – care discuta cu unii pasageri fără să aibă gura și nasul acoperite de o mască de protecție – au ajuns la TV. ”În România, Ministerul Sănătății nu a declarat pandemie, deci vă rog frumos să vă interesați. (…) Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătății (…) De proști, de aia le purtăm, că nu le purtăm de deștepți, că dacă le purtam de deștepți…”, sună o parte a dialogului purtat de angajatul respectiv cu o parte a călătorilor din vagon, imagini care au ajuns, cu siguranță, și în atenția șefilor săi direcți.

sursa foto: Facebook/CFR Călători