AcasăSOCIALŞeful ANPC râde de Mega Image. E ŞOC ce le-a transmis clienţilor...

Şeful ANPC râde de Mega Image. E ŞOC ce le-a transmis clienţilor că ar putea cumpăra de acolo!

Horia-ConstantinescuŞeful ANPC râde de Mega Image. E ŞOC ce le-a transmis clienţilor că ar putea cumpăa de acolo!

Şeful ANPC, Horia Constantinescu, a ajuns să râdă de Mega Image, după mai multe controale efectuate în magazinele acestui retailer. Motivul? Neregulile găsite în marketuri, la produsele alimentare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) continuă să amendeze Mega Image, anunțând marți că au amendat cu 27.000 de lei două supermarketuri din sectorul 5 al Capitalei.

Procese verbale, de cumpărat le Mega?

În ultima perioadă, ANPC a amandat mai multe magazine, iar șeful insituției, Horia Constantinescu, comentează ironic situația.

Cât de curând, de la magazinele Mega Image veţi putea cumpăra şi procese verbale întocmite de comisarii ANPC, la cât de multe s-au strâns în ultima vreme.

Vor putea fi puse la dispoziţia cumpărătorilor şi exemplare din acestea, pentru a fi studiate şi a ştii la ce să fie atenţi la momentul la care îşi fac cumpărăturile.

Pe măsură ce vor constata abaterile pentru care operatorul economic a fost sancţionat, consumatorii vor învăţa să fie mult mai atenţi la detaliile pentru care aceştia au fost amendaţi”, a declarant preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Ce nereguli s-au găsit la marketurile Mega Image din S5?

Comisarii ANPC au descoperit:

  • prezenţa infestaţiei cu gândaci (vii şi morţi, în capcane)
  • utilizarea unor spaţii de depozitare igienizate necorespunzător
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate;
  • comercializarea unor preparate congelate care prezentau cantităţi mari de gheaţă în ambalaje; pavimentul era neigienizat, cu zone cu încărcătură de grăsime şi praf.

Horia Constantinescu (PSD) a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) în 21 ianuarie, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan