AcasăSOCIALSediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, transformat în creșă și...

Sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, transformat în creșă și centru de zi pentru copiii din Sectorul 4 – FOTO

Sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a devenit creșă și centru de zi pentru copiii comunității Sectorului 4 – anunță, luni, Primăria.

La două săptămâni după ce a fost inaugurată creșa Unicornul Fermecat, luni au fost deschise larg ușile unui nou astfel de spațiu educațional. Clădirea, în care a funcționat Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale din strada Nițu Vasile, a fost transformată în creșă, unde, de marți, sunt așteptați peste 100 de copii.

Clădirea, complet renovată

Noul spațiu dat luni în folosință a fost obținut ca urmare a reconversiei unei clădiri administrative aparținând autorității locale, în cadrul programului pe care comunitatea Sectorului 4 îl derulează deja, de mai bine de patru ani, cu privire la punerea în siguranță a tuturor clădirilor în care funcționează unități de învățământ – anunță Primăria Sectorului 4.

Până să fie reconfigurată, clădirea a adăpostit timp de mai mulți ani Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale, fiind închisă odată cu digitalizarea completă a serviciilor publice în Sectorul 4. Acum, clădirea a fost complet renovată și adaptată special pentru a adăposti, în condiții de maximă siguranță și confort sporit, peste 100 de copii ai Sectorului 4 – transmit reprezentanții Primăriei.

Băluță: Sunt bucuros că astăzi suntem motorul Capitalei

Edilul de sector a explicat cum de s-a ajuns ca această clădire să fie transformată în creșă.
„Am început un proces extrem de interesant, și anume de transformare a unor clădiri administrative, cum este și cazul acestei clădiri, în care bucureștenii veneau și își plăteau taxele și impozitele locale, în creșă. De ce creșă? Pentru că target-ul pe care-l avem este acela ca, de la 1.000 de locuri pe care le avem disponibile pentru copii acum, să ajungem, în următorii trei ani, la 2.000 de locuri. Este un proiect ambițios, dar până la jumătatea anului viitor vom ajunge de la 1.000, la 1.400, grație noilor obiective pe care le deschidem.

Așadar, așa cum ne-am obișnuit la deschiderea unui obiectiv, este normal și este firesc să anunțăm o nouă inițiativă. Inițiativa pe care o avem este ca, în partea de sud a sectorului, lângă parcul Tudor Arghezi să construim, de la zero, o școală, o grădiniță și o nouă creșă. Sunt bucuros că astăzi suntem motorul Capitalei și că polul de dezvoltare al Bucureștiului este aici, în Sectorul 4”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Prefectul Capitalei: Vedem o privire către viitor

La evenimentul de luni a fost prezent și Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, care s-a arătat extrem de mulțumit de investițiile pe care comunitatea sectorului 4 le face în infrastructura școlară – se menționează în comunicatul Primăriei.

„Nu trece o săptămână fără ca Sectorul 4 să arate că se poate. Este direcția corectă pentru dezvoltare pentru orice administrație. Ce vedem astăzi aici este, de fapt, o desprindere a unei administrații de trecut și vedem o privire către viitor. Faptul că ați digitalizat Sectorul 4, astfel încât să fie nevoie de cât mai puține spații pentru birouri și pentru funcționari, iar aceste spații să fie redate comunității, așa cum trebuia de drept, este cel mai firesc și mai corect lucru pe care o administrație poate să-l facă astăzi, în anul 2023”, a declarat prefectul Hopincă.

La rândul său, inspectorul școlar general al Municipiului București, Vlad Drinceanu, a transmis un mesaj comunității Sectorului 4 .

„Sunt de remarcat oportunitățile pe care Sectorul 4 le oferă copiilor, părinților și profesorilor. Deja a devenit o tradiție ca primăria Sectorului 4 să se implice în dezvoltarea infrastructurii unităților de învățământ”, a declarat Drinceanu.

Curte de aproape 500 de metri pătrați, transformată în loc de joacă

Noua creșă Degețica, pe care comunitatea Sectorului 4 a inaugurat-o luni, este compartimentată astfel: la parterul clădirii sunt amenajate 5 grupe pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani, fiecare dintre grupe fiind împărțită în trei spații cu funcțiuni diferite – sală de curs, dormitor și baie, iar la etaj, clădirea dispune de 4 grupe, ce vor funcționa în regim de centru de zi.

Ca urmare a lucrărilor de reconfigurare, actuala clădire oferă copiilor și cadrelor didactice o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați utili, precum și o curte generoasă, de aproximativ 500 de metri pătrați, ce a fost transformată în loc de joacă pentru prichindei. Clădirea este, de asemenea, eficientă energetic, având pe acoperiș un sistem modern de panouri fotovoltaice, ce vor susține energia electrică necesară pentru funcționare, atât în privința iluminatului, cât și a ventilației și sistemului de tratare și de purificare a aerului.
Noua creșă va oferi, totodată, și un grad sporit de securitate, fiind supravegheată cu un sistem de camere video modern, montat atât în interior, cât și la exterior.

author avatar
Andrei Coman
243 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” și sistemului de tratare și de purificare a aerului.”

    -este nevoie de asa ceva,
    de ce?
    (ca sa nu faca ceva de la Nox.ele auto,
    d-aia?)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger