AcasăSOCIALŞedinţă crucială între Marius Budăi şi sindicatele din Educaţie, la ora 14.00....

Şedinţă crucială între Marius Budăi şi sindicatele din Educaţie, la ora 14.00. Se negociază grila de salarizare

Liderii sindicatelor din Educaţie vor avea luni, la ora 14:00, o întâlnire cu ministrul muncii, Marius Budăi, discuţiile axându-se pe viitoarea grilă de salarizare din sistem.

E posibil să fie luat, ca reper, salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie.

Ce grilă de salarizare vor sindicatele?

Vom discuta astăzi cu domnul Budăi (ministrul Muncii, Marius Budăi n.r.) despre promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă, a unui singur articol în care să stipuleze foarte clar că pe viitoarea grilă de salarizare reperul care se ia în considerare este salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, echivalentul salariului mediu brut pe economie.

Şi de acolo plecăm şi creionăm orice tip de grilă salarizare„, a declarat pentru Agerpres preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Vor creşterea veniturilor cu 25%

„Trebuie să vedem actul normativ aprobat, prima dată, discutăm pe lucruri concrete, nu pe angajamente. Angajamentele nu sunt credibile pentru colegii noştri din teritoriu.

Colegii sunt cei care decid când încetează acţiunile de protest, nu hotărăsc eu. Deocamdată rămâne în picioare şi solicitarea noastră privind creşterea veniturilor cu 25%. Nu s-a schimbat absolut nimic”, a subliniat liderul sindical.

Sindicatele din Educație au declanșat greva generală în urmă cu o săptămână, 22 mai 2023.

author avatar
Andrei Ștefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger