AcasăSOCIALSectorul 4 a dat în folosință o nouă unitate antepreșcolară: creșa Unicornul...

Sectorul 4 a dat în folosință o nouă unitate antepreșcolară: creșa Unicornul Fermecat

Sectorul 4 al Municipiului București continuă investițiile masive în infrastructura școlară și extinde astfel spațiul educațional și de îngrijire a copiilor cu vârste între 2 și 3 ani, în condițiile în care foarte multe familii au ales această comunitate pentru a-și întemeia aici un cămin.

Prima creșă aflată în programul de investiții al Sectorului 4, ce a fost dată în folosință, este Unicornul Fermecat, situată în zona Reșița, pe strada Grădiștea nr. 3.

Înconjurată de spații verzi, întreținute de cei de la Totul Verde, și de multă liniște, chiar dacă este în centrul unei comunități active, cu spații vitrate generoase, săli de clasă încăpătoare și bine compartimentate, cu personaje din povești la fiecare pas, dar în primul rând sigură, noua unitate de învățământ antepreșcolar îi va primi, odată cu debutul noului an școlar, pe cei mai mici membri ai comunității Sectorului 4.

Despre clădirea noii creșe, în care micuții vor păși în lumea frumoasă și inocentă a prichindeilor, cât timp părinții lor sunt la serviciu, a vorbit primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă la care i-a avut alături pe dascălii ce vor îngriji micuții în cadrul unității de învățâmânt proaspăt deschisă.

„Infrastructura educațională, indiferent de nivelul de vârstă la care ne raportăm, este cheia succesului oriunde în lume, iar investițiile în acest domeniu se vor traduce în timp, extrem de simplu: oameni bine pregătiți, salarii bine plătite, adică dezvoltare durabilă. De aceea, comunitatea Sectorului 4 a ales să folosească orice sursă de finanțare disponibilă și, în primul rând, să pună în siguranță clădirile existente, în care funcționează creșe, grădinițe sau școli! Evident că trebuie ca în paralel, să ținem pasul cu creșterea demografică accelerată și să încercăm să le oferim celor ce s-au mutat în Sectorul 4 facilitățile necesare pentru educația copiilor lor. Așa este și cazul locului în care ne aflăm, noua creșă Unicornul Fermecat, pe care o deschidem astăzi. Fructificăm șansa banilor europeni nerambursabili și cu ajutorul lor, ne punem la punct infrastructura școlară. Odată cu deschiderea acestei noi creșe începem un proces mult mai amplu, în urma căruia, în următorii ani, vom dubla numărul de locuri la creșă existente astăzi în Sectorul 4, adică de la aproximativ 1.100, la mai mai mult de 2.000”, a declarat primarul Daniel Băluță.

Prezent la evenimentul de deschidere a creșei Unicornul Fermecat, Inspectorul Școlar General al Municipiului București, Vlad Drînceanu, a apreciat eforturile depuse de către comunitatea Sectorului 4 și a susținut faptul că modelul de lucru trebuie implementat în toate comunitățile locale.

„Cererea de școlarizare pentru copiii de sub 3 ani este într-o continuă creștere, așa că orice spațiu nou construit este un lucru extraordinar de bine venit. Atât pentru cadrele didactice, cât și pentru părinți, acest efort al autorităților locale este semnalul cel mai potrivit, ce arată că lucrurile se desfășoară așa cum trebuie, cu accent deosebit către dezvoltarea tuturor comunităților locale”, a arătat oficialul.

author avatar
Andrei Coman