Cauta

Secțiile de poliție, închise de la ora 16. Cetățenii trebuie să se apere singuri

Cosmin Andreica: ”În opt județe mascații lucrează doar până la ora 22”

Sindicaliștii de la Europol i-au amenințat pe reprezentanții MAI că vor face publică lista secțiilor de poliție care închid la ora 16, secții care se găsesc în peste jumătate din județele țării. Aceștia susțin că este inadmisibil să ajungi, din cauza lipsei de personal, să lași cetățenii lipsiți de apărare.

În mai mult de jumătate din județele României există secții de poliție care își închid porțile de la ora 16. La ultima discuție cu reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne, conducerea Sindicatului Polițiștilor Europol i-a amenințat pe aceștia că va face publică lista acestor secții, pentru a pune în gardă populația. ”I-am informat din nou pe cei din minister despre permanența la domiciliu, adică perioadele de timp în care nu există niciun polițist la secții. Le-am spus că există secții de poliție care se închid la ora 16, iar polițiștii sunt chemați de acasă doar la intervenții și că există servicii care se închid la ora 22, adică asigură două schimburi din trei. Din această cauză nu se respectă obligația legală de a asigura continuitatea serviciului polițienesc. Să ai, în anul 2021, unități de poliție care se închid la ora 16 sau la ora 20 sau ora 22 și în rest să fie chemați polițiștii de acasă dacă se întâmplă ceva, este un atentat la siguranța cetățeanului.

Le-am explicat că vom ajunge în acea situație în care vom face publice unitățile de poliție care nu au program 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, în așa fel încât cetățenii să se protejeze singuri, să știe că nu este nimeni pe stradă care să-i apere. Și avem astfel de secții în peste 20 de județe din țară. Mai sunt și opt județe în care mascații nu lucrează după ora 22, iar sâmbăta și duminica lucrează doar 8 ore din 24 de ore. Adică tocmai forța de intervenție rapidă este golită de conținut. Acei mascați care au fost schimbul 2, de la 14 la 22, dacă se întâmplă ceva pe parcursul nopții, vin de acasă la unitate, se echipează, operațiune care durează destul de mult, după care se așteaptă unii pe alții, că nu pot ieși mai puțini de 4 din unitate și apoi se deplasează la intervenție. Intervenție care, față de reședința municipiului de județ, unde sunt mascații, poate să fie la o distanță de 30-40 de km. Și ajung după două ore de la eveniment, când deja culegi morții și răniții de pe jos”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Grup de discuții la MAI pentru proceduri

Problema lipsei procedurilor pentru polițiștii care depistează infectați Covid pe străzi, care nu respectă izolarea, nu s-a rezolvat nici până în ziua de azi. ”Cei de la minister ne-au spus că vor face un grup de discuții ca să vadă cum să procedeze polițiștii în situațiile în care se confruntă cu infectații Covid găsiți în spațiul public, pentru că nici în acest moment polițiștii nu știu ce să facă cu ei. Culmea este că o doamnă care reprezenta Direcția Generală Management Operațional ne-a întrebat că de unde știu polițiștii că acea persoană este infectată. I-am răspuns că verifică în baza de date, dar nu a înțeles ce treabă are baza de date cu infectații Covid. Și i-am explicat că măsura de izolare este individualizată în baza de date. Deci doamna respectivă nici nu știa acest lucru. I-am mai spus că nu avem cum să alergăm după ei și să-i prindem, dacă fug, pentru că nimeni nu riscă să se infecteze și nici nu îi putem duce la secție, așa cum ne sugera doamna de la DGMO, care consideră că, dacă are mască respectivul, nu se ia Covidul”, ne-a mai spus președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Controlul izolaților, de cîte ori pe zi?

În 12 luni nu au avut capacitatea de a stabili o procedură sau un mecanism clar de acțiune în diferite situații cu care se confruntă polițiștii, susține Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, care mai arată că nu se știe nici acum de câte ori trebuie verificat un izolat la domiciliu. ”Există cetățeni care au reclamat că se simt hărțuiți pentru că sunt sunați de polițiști, chiar și de două ori pe zi, ca să-i verifice dacă sunt la domiciliu. Cei de la minister au spus că nu este nevoie de procedură și că polițiștii să se descurce cum s-au descurcat și până acum”, a afirmat Cosmin Andreica.

Ultimele stiri

  • Statele Unite consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne „limitată”
  • AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară
  • Ciolacu s-a întâlnit cu investitori americani în domeniul energiei
  • Ciucă: „Cota unică nu și-a încheiat aplicabilitatea în România”
  • Cum pot economisi românii mai mulţi bani de la o lună la alta. Greşeala pe care s-o eviţi!
  • Partidele Politice Fantomă strivesc România între măsele
  • Scene şocante la bordul unui avion: un bărbat a început să alerge pe culoar. Ce au făcut poliţiştii (VIDEO)
  • Alege ce citești
  • Ordin pe unitate: ARMATĂ OBLIGATORIE!
  • Actul cu care NU poţi merge la vot! Șeful AEP, mesaj pentru alegătorii români
  • Exit mobile version