Vara se apropie cu paşi rapizi, iar românii se gândesc deja la destinaţiile preferate de vacanţă. Specialiştii în turism vin cu sfaturi pentru o „escapadă” reuşite, astfel încât ă eviţi aglomeraţia şi preţurile ridicate.
Cel mai mai bun lucru pe care îl pot face oamenii ca să economisească și să meargă totuși în vacanță este să aștepte până la sezonul de tranziție, când prețurile scad până la 344 de dolari (316 de euro), a mai reieșit din cercetare.
Ce este un anotimp de tranziţie?
Anotimpurile de tranziție pot varia în funcție de destinația în care vrei să mergi.
„Sezonul de tranziție este perioada de dinaintea sau de după sezonul de vârf, dar nu încă sezonul de extrasezon.
De exemplu, multe destinații europene au o vară foarte aglomerată (iulie/august), dar lunile mai, iunie, septembrie și octombrie pot fi considerate sezon de tranziție (variază în funcție de destinație), în timp ce ianuarie ar putea fi considerată sezon de extrasezon sau sezon scăzut”, a mai relevat studiul citat de ziare.com.
Cea mai ieftină perioadă din an pentru a vizita orașele europene:
- Atena – aprilie
- Barcelona – aprilie
- Bruxelles – aprilie
- Copenhaga – aprilie
- Florența – aprilie
- Frankfurt – aprilie
- Milano – aprilie
- Munchen – aprilie
- Praga – aprilie
- Veneția – aprilie
- Viena – aprilie
- Berlin – mai
- Edinburgh – mai
- Madrid – septembrie
- Nisa – septembrie
- Amsterdam – octombrie
- Budapesta – octombrie
- Dublin – octombrie
- Lisabona – octombrie
- Londra – octombrie
- Paris – octombrie
- Stockholm – octombrie
- Zurich – octombrie
- Roma – noiembrie
Fără vouchere de vacanţă din 2025?
Voucherele de vacanţă au produs discriminări în societate şi au generat pagubă în bugetul statului. De aceea, e posibil ca anul 2024 să fie ultimul în care aceste tichete se oferă. Sau, cel puţin, voucherele de vacanţă ar trebui regândite, începând cu 2025.
Conform economistului Adrian Negrescu, tichetele pentru vacanţă oferite bugetarilor au cauzat tensiuni în societate.
”Voucherele de vacanță au ajutat industria HORECA în trecut, și-au atins scopul, dar a sosit momentul să fie eliminate sau regândite. De ce?
Pentru că, în primul rând, statul nu își mai permite să le acorde, având în vedere deficitul uriaș cu care se confruntă.
Pe de altă parte, voucherele de vacanță au distorsionat economia, concurența în domeniu, au dat peste cap ofertele hoteliere și au facilitat accesul discreționar la cazare”, a spus analistul Adrian Negrescu pentru DCBusiness.