AcasăSOCIALSecretul agenţilor imobiliari: singura zonă din ţară mai scumpă la chirii decât...

Secretul agenţilor imobiliari: singura zonă din ţară mai scumpă la chirii decât Cluj-Napoca

Afacerile cu imobiliare prosperă în continuare. Şi la capitolul vânzări, dar şi la închirieri.

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, respectiv orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 22% de la un an la altul (noiembrie 2023 vs. noiembrie 2022), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (noiembrie 2023 vs. octombrie 2023) au crescut, în medie, cu 6%.

Singura zonă mai scumpă decât Cluj-Napoca

Sectorul 1 din București „bate” toată ţara la preţurile cerute pe chirii. Tarifele sunt mai mari şi decât la Cluj-Napoca.

Sectorul 1 din București este singura zonă din țară mai scumpă decât Cluj-Napoca în ceea ce privește închirierea de apartamente.

Această evoluție reflectă nu doar o creștere a cererii pentru proprietăți premium într-o locație centrală, ci și o tendință evidentă în dinamica prețurilor și preferințelor clienților.

Accesul rapid la facilități urbane și creșterea atractivității comerciale au contribuit la această creștere a cererii, influențând în mod direct și dinamica prețurilor„, conform celor de la OLX.

Cei care își doresc să locuiască cu chirie în sectorul 1 al Capitalei (cel mai scump sector) plătesc cu 76% mai mult decât cei din sectorul 4 al Bucureștiului (cel mai ieftin sector în luna noiembrie). Conform datelor, apartamentele din sectorul 1 și 5 au înregistrat cea mai mare creștere de preț comparativ cu anul trecut (+22%).

Preţ mediu la chirie: 300 euro

Aceeaşi sursă susţine că chiriile medii pentru o garsonieră s-au încadrat între 292 de euro (în sectorul 5) și 420 de euro (sectorul 1).

Prețurile medii de închiriere pentru apartamentele cu două camere s-au aflat între 449 de euro (sectorul 4) și 669 de euro (sectorul 1).

Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii de închiriere cuprinse între 500 de euro (sectorul 4) și 1002 euro (sectorul 1).

author avatar
Andrei Ștefan
1.278 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebuie sa fii prost sa vrei neaparat sa stai in sectorul 1. Pe langa pretul exagerat de mare, ai parte din plin de lipsa locuri de parcare, boschetari din plin, gunoaie gramezi, aglomeratie cat cuprinde, zgomot nonstop si cate si mai cate minuni ale stiintei si tehnicii contemporane.
    P.S. Nu inteleg preturile exagerate de la Klooj, ce e acolo, se da mancarea gratis, e dat cu miere pe jos, au cainii covrigi in coada si jambon in bot, sunt rauri de lapte si muntzi de mamaliga, sau cum? Care-i avantajul de se inghesuie prostii sa-si dea banii? E ca in Simpson „Shut up and take my money!!!” ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri