AcasăSOCIALSe vor închide teatrele din Bucureşti, din cauză că Nicuşor Dan le-a...

Se vor închide teatrele din Bucureşti, din cauză că Nicuşor Dan le-a tăiat bugetele? Primarul Capitalei a anunţat decizia

teatrul-metropolis-danSe vor închide teatrele din Bucureşti, din cauză că Nicuşor Dan le-a tăiat bugetele? Primarul Capitalei a anunţat decizia

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Teatrul Metropolis nu se închide, ci doar „robinetul risipei” şi nu va renunţa la ideea de a „pune în ordine” teatrele, „chiar dacă asta nemulţumeşte”.

Actorii de la Teatrul Metropolis spun că de peste șase luni organizează spectacole gratis fără căldură pentru a evita închiderea.

Dan nu închide teatrele, dar le taie „ţeava” cu bani

Dezmint categoric o ştire falsă care circulă de ieri pe Internet: Teatrul Metropolis nu se închide! Ce se închide, însă, e robinetul risipei. Sunt în această perioadă controale şi evaluări la teatrele bucureştene din subordinea PMB, inclusiv evaluări ale conducerilor.

O chestiune adiacentă: e regretabil că trei dintre directorii de teatru care de-a lungul vremii au incriminat lipsa de transparenţă în evaluarea managementului nu şi-au dat acordul ca evaluările să fie publice, în format online”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

80% dintre colaboratorii de acolo nu mai au niciun alt loc de muncă. Practic, este singura lor sursă de venit. O reacție a venit și de la fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, care spune că în ultimii doi ani bugetul instituițiilor de cultură a fost tăiat, iar anula cesta toate cele 16 instituții primesc doar 38 de milioane de lei.

Primăria S2 sprijină Teatrul Metropolis

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă că a găsit o formulă de sprijin pentru proiectele de teatru independent de la Metropolis.

Cum Teatrul Metropolis are finanţarea scăzută de la Primăria Capitalei, am găsit o altă formulă să sprijinim proiectele de teatru independent. Primăria Sectorului 2 a deschis o sesiune de depunere de proiecte culturale (de până la 150.000 de lei per proiect), care se închide pe 29 aprilie.

Am discutat cu domnul director al Teatrului Metropolis şi l-am rugat să pună la dispoziţia proiectelor de teatru independent un protocol de colaborare pentru toţi cei care doresc să aplice la această finanţare”, a scris Mihaiu pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
547 afisari

1 COMENTARIU

  1. si domnii actori, marius manole, bendeac si muia morgenstein ce o sa faca, fara sinecuri o sa pedaleze rahat la tv ? de aia ne pleaca valorile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger