AcasăSOCIALSe verifică adăposturile de protecţie civilă. Ce s-a aflat de la Raed...

Se verifică adăposturile de protecţie civilă. Ce s-a aflat de la Raed Arafat – VIDEO

Se verifică adăposturile de protecţie civilă. Ce s-a aflat de la Raed Arafat - VIDEO

S-a aflat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) verifică starea adăposturilor de protecţie civilă.

Secretatul de stat din Ministerul de Interne aflat la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut, vineri, de la sediul Guvernului, precizări în această privință.

Și s-a oprit în primă fază asupra faptului că s-a constatat că în unele blocuri astfel de adăposturi ar fi folosite cu un cu totul alt scop decât cel pentru care ar fi fost destinate. „IGSU lucrează, în acest sens, pentru reactualizarea situației. (…) Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate și redată destinația lor. De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU și cu autoritățile locale și vom intensifica acțiunile noastre și rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi: să respecte regulile pentru care ele au fost create. Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcționale ca adăposturi, așa cum era destinația lor inițială”, a spus Raed Arafat, într-o conferință de presă.

Arafat: La noi foarte puțin probabil să fie această nevoie, dar avem obligația să fim pregătiți

Șeful DSU a evitat să ofere cifre exacte în privința numărului acestor adăposturi care sunt funcționale pentru destinația pentru care au fost făcute. Dar a făcut trimitere la blocul în care stă.

„Eu locuiesc într-un bloc în care are o zonă de boxe, dar are și adăpostul și adăpostul e gol. E adevărat că nu e pregătit cu ce trebuie acolo, adică pături… trebuie să ai minim necesar în adăpostul respectiv pregătit sau să existe undeva depozitat, ca să fie pus acolo, și curățat depozitul, pentru că multe nu sunt curățate măcar, ca să poată ţine oamenii în ele o perioadă, dacă va fi nevoie. La noi foarte puțin probabil să fie această nevoie, dar avem obligația să fim pregătiți”, a mai spus Raed Arafat.

Apel către asociațiile de proprietari

Șeful DSU a mai punctat un aspect menit să ajungă în atenția asociațiilor de proprietari care au astfel de adăposturi.

„Noi apelăm la asociațiile de proprietari, la autoritățile locale care gestionează astfel de adăposturi să le pună la punct și să le redea efectiv intenția inițială a lor de adăpost, chiar dacă e un spațiu care va rămâne gol, că asta este scopul lui să rămână gol”, a mai afirmat Raed Arafat. Înainte de a completa spunând că „asta face IGSU-ul acum, cu structurile lui, să controleze ca aceste adăposturi să fie goale și să fie pregătite”.

Citiți și:  Câte buncăre are România și câți oameni se pot adăposti în ele în cazul izbucnirii unui război. Iată lista completă a adăposturilor, conform IGSU

361 afisari

6 COMENTARII

  1. Pnl-istul asta …si ras in cap arhahat conduce tara asta??nu aveti oameni „romanesti”???

    • Arafat sa dezinfectezi bine adaposturile sa omori covidul. Nu uita sa marchezi locurile ptr distantare sociala, sa pui dezinfectant la intrare precum si termoscanere. Si mai important sa pui baieti care sa verifice pasapoartele covid. Esti un cretin!

  2. Papagalul securist Arahat are din nou „de lucru”.
    Pentru aceste „pregatiri”, se vor sparge bani cu nemiluita, pentru ca „situatia impune”. Si fara verificarea „achizitiilor”.
    Bravo koite, te-ai scos 🙂

  3. Gata , transcende spre razboi deadevaratelea dupa ala cu covidul?? Asta e cu adevarat un dezastru pt tara asta un alogen a ajuns mare si tare!!!

  4. În ce o fi constând protecția la demisol unde sunt pivnițele cu murături? Cade tot blocul pe tine. Nu m-aș mira având în vedere că, în ultimi doi ani, demența e considerată sănătate și sănătatea este văzută ca demență, să ne trezim cu pivnițele confiscate cu murături și gogonele cu tot. Locul individului acesta este într-un ospiciu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger