AcasăSOCIALSe mărește preţul curentului electric, de la 1 iulie 2024. Care vor...

Se mărește preţul curentului electric, de la 1 iulie 2024. Care vor fi cei mai afectaţi români

Cum vor putea românii să-şi plătească factura la energie electrică în rate. Noile reguli de la ANRE

Facturile la curent cresc de la 1 iulie 2024. Se întâmplă asta ca urmare a creșterii cu 40% a tarifului pentru serviciile de sistem.

Potrivit estimărilor specialiștilor în energie, de luna viitoare, tariful pentru serviciile de sistem se vor scumpi cu aproximativ 40%, adică vor crește de la 9,17 lei la 12,84 lei/ MWh.

Cei mai afectaţi români

Cei mai afectați de aceste scumpiri vor fi românii care au un consum mai mare de 300 kwh.

Acești consumatori vor plăti cu aproximativ 2 lei în plus la factură, în timp ce consumatorii cu un plafon mediu de 125 de kwh vor resimți o scumpire de 63 de bani/ lună, conform Antena 3.

Factura imensă pentru o familie din Hunedoara

O familie din Hunedoara a primit o factură uriaşă la curentul electric. Oamenii ar trebui să achite suma de 16.000 lei pentru mai multe luni în care au avut contorul stricat.

Pentru că au refuzat să plătească, furnizorul i-a debranșat de la curent.

Calvarul familiei Evi, din satul Folt, a început în urmă cu doi ani. Pentru că au observat că primesc facturi mari la curent, au sesizat distribuitorul de energie. Au solicitat o verificare, însă de-abia peste 8 luni le-au schimbat contorul.

De atunci n-au mai primit facturi până în noiembrie, anul trecut, când au avut parte de o surpriză. Aveau de plată peste 16.000 lei.

Fără să primească nicun răspuns la sesizările depuse, ”pur şi simplu au venit, au intrat în curte şi au debranşat imobilul de la energia electrică”.

Familia a apelat la serviciile unui avocat, pentru a-şi căuta dreptatea în Justiţie, probabil.

author avatar
Andrei Ștefan