AcasăSOCIALSe SCUMPEŞTE pâinea în România. Petre Daea spune adevărul verde-n faţă!

Se SCUMPEŞTE pâinea în România. Petre Daea spune adevărul verde-n faţă!

Productia de grau din Ucraina este incerta pentru Europa

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu se fereşte de veştile proaste. El a admis că pâinea sar putea scumpi în România. De ce? Din cauză că toate costurile de producţie sunt mai mari, inclusiv cele de obţinere a recoltei de grâu.

Se pare că fermierii vor vinde grâul la un preţ mai mare, pentru a putea să-şi acopere cheltuielile de până acum şi a continua să cultive terenurile agricole.

Daea a explicat de ce pâinea va fi mai scumpă

Ministrul Agriculturii a spus că fermierii nu măresc preţul grâului pentru că aşa doresc, ci pentru că sunt obligaţi s-o facă.

Grâul este mai scump acum pentru că s-a produs mai scump. Eu nu sunt adeptul celor care spun că piaţa face preţul. Nu, piaţa stabilizează preţul, dar preţul este făcut din elementele de cost, iar fermierii lucrează cu o motorină mai scumpă, cu îngrăşăminte mai scumpe, cu insectofungicide mai scumpe, cu forţă de muncă mai scumpă.

Fermierii sunt extrem de ponderaţi în a solicita preţuri mari. Ei nu solicită preţuri mari că doresc, ei solicită doar preţul prin care să poată să îşi recupereze cheltuielile pe care le-au făcut, în aşa fel încât să poată lucra în continuare terenul respectiv.

Pentru că, dacă se opreşte producătorul, sigur că nu avem pâine în România. Şi să nu oprim producătorul, să avem pâine în România – e adevărat, mai scumpă, datorită procesului tehnologic şi elementelor de cheltuieli respective, care se înmănunchează în costul de producţie la sfârşitul realizării produsului ca atare”, a declarat Daea sâmbătă.

Producţia de grâu, mai mică

Petre Daea nu a dorit să anunţe care este producţia de grâu obţinută în acest an, motivând că ar putea influenţa piaţa având în vedere situaţia specială din Ucraina şi din bazinul Mării Negre.

Producţia este mai mică decât anul trecut, dar nu aş da cifre, pentru că nu doresc ca prin comunicările mele să influenţez într-un fel sau altul piaţa, ştiind că preţul acum fluctuează.

Sunt aceste situaţii speciale în Ucraina şi bazinul Mării Negre este acum sub o presiune a posibilităţii de comercializare. Din acest punct de vedere mă abţin să precizez care este producţia, dar categoric voi anunţa prin informarea publică în aşa fel încât ţara să ştie pe ce se bizuie”, a spus Petre Daea.

author avatar
Andrei Ștefan
632 afisari

23 COMENTARII

  • Nea Petrica, painea s-a scumpit acum 3 luni. De ex . painea de 2,99 lei a ajuns 3,99 lei.

  • IN PLINA PANDEMIE NAZISTUL STERP ISI IA TOPARLANCA COJOCAREASA SI O DUCE LA PIRAMIDE , ZICAND CA E VIZITA DE LUCRU SI VA TRIMITE FOTOGRAFII .
   IN TIMP CE ARD BOLNAVII DE COVID LA REANIMARE LA ATI PIATRA NEAMT , NAZISTUL VA SALUTA DE LA PALTINIS KA SKIAT
   NAZISTUL TREBUIE PRINS SI CONDAMNAT PENTRU DISTRUGEREA SI INDATORAREA TARII , INCLUSIV PENTRU GUVERNAREA DE TIP DICTATORIAL , SI INCALCAREA CONSTITUTIEI

   ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

   ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
   ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

   UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

   ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

   LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN INTERMEDIUL JEGOSILOR COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

   ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI DEJECTII

   ZIARE.COM, SITE-UL KAKATILOR CE IMPUT PRESA ROMANEASCA , EXCREMENTE IMPUTITE CE ADUC UN PREJUDICIU GRAV MASS-MEDIEI ROMANESTI

  • Producție mică și toată merge la export în timp ce rezerva națională ajunge pentru 2 luni. Se întoarce înapoi sub formă de aluat congelat din făină de grâu 50% și făină de gândaci 50% dar la preț triplu.