AcasăSOCIALSe scumpesc biletele de tren de la 1 iulie! Au fost publicate...

Se scumpesc biletele de tren de la 1 iulie! Au fost publicate noile tarife

cfr trenVeşti proaste pentru navetiştii cu CFR: se scumpesc biletele de tren

Se scumpesc biletele de tren începând cu data de 1 iulie 2022. Majorarea va fi de 20%, iar pentru secția Oravița-Anina se instituie un tarif special. Ultima majorare de tarife în transportul feroviar de călători a avut loc în 2013.

Ordinul ministrului Transporturilor și Infrastructurii prin care se scumpesc biletele de tren a apărut joi seară în Monitorul Oficial.

Grindeanu anunța scumpirea biletelor de tren încă din martie

Proiectul fusese pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor la data de 14 aprilie 2022 și nu a suferit nicio modificare. În motivarea deciziei de a scumpi biletele de tren, inițiatorul aduce ca argumente majorarea prețurilor la materii prime, materiale, piese de schimb, energie electrică, motorină și uleiuri, precum și devalorizarea monedei naționale în raport cu euro.

Guvernul a aprobat bugetul CFR Călători, companie care a solicitat creşterea cu 20% a tarifelor pentru bilete de la 1 iulie, anunța în martie pe Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condiţiile în care preţurile la carburanţi şi energie electrică au crescut constant!”, a scris Grindeanu.

Iată tarifele care vor intra în vigoare de la data de 1 iulie 2022!

TARIF TREN REGIO – R

TARIF TREN INTERREGIO – IR

TARIF TICHET DE REZERVARE

  • Orice zonă REGIO, INTERREGIO 5,00

TARIF PENTRU SECȚIA ANINA – ORAVIȚA

  • Tarif unic, orice distanță și clasă – 24,00 lei

TARIF BUCUREȘTI NORD – AEROPORT INTERNAȚIONAL HENRI COANDĂ

  • Tarif unic, orice clasă – 5,00 lei.
author avatar
Andreea Vlad
497 afisari

5 COMENTARII

  1. Platiti,dragi romani,pentru viitorul luminos al Romaniei ,pensionarii,care trebuie sa se plimbe gratis ca doar traim intr-un stat social ce naiba.

    • Pensionarii nu se plimba gratis,au 6 calatorii la care platesc jumatate din costul biletului. dupa aceste 6 calatorii platesc biletul intreg. Studentii sunt cei care circula gratis, lucru care nu se intampla nici pe vremea tovarasului. Am fost student, am fost bursier, primeam doua foi de drum la semestru. numai bursierii.In rest, daca voiam sa merg sa-mi vad parintii, plateam biletul intreg.

  2. In curand se va implementa o noua ordine in Romania pentru salvarea CFR Călători . Cumparati bilet si o luati pe jos ca ajungeti mai repede
    O sa vedeti in curand un colaps al CFR-ului Călători

  3. In tara in care trenurile merg cu viteze de 20- 40km/ ora,locomotivele ruginite au geamuri sparte,vagoanele sunt second- ri cu mobilier jegos,cu toalete puturoase,cu deraieri saptamanale,cu gari mai distruse ca in timp de razboi,cu vegetatie de ju ngla de.a lungul sinelor,cu personal supraponderal disperat sa faca un ciubuc zilnic,
    SE SCUMPESC BILETELEEEEE!????

  4. Era firesc. Deci s-a lămurit cum s-au mărit salariile putorilor cu 10%, da?
    Se scumpesc biletele cu 20%!!!!

    Ăsta este felul de a face politică a ciumei roșii!!!!

    HUOOOO PIZIDEAUA!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger