AcasăSOCIALSe scumpesc benzina şi motorina. Cât costă carburanţii, în România, duminică, 5...

Se scumpesc benzina şi motorina. Cât costă carburanţii, în România, duminică, 5 martie

benzina

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 5 martie 2023, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Petrom a majorat preţul la pompă

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a majorat din nou prețul motorinei la pompă. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, afișează pe data de 5 martie 2023 un preț al benzinei standard de 6,58 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,25 lei/litrul.

Motorina extra se vinde cu 7.61 lei pe litru, iar benzina extra 99 poate fi cumpărată cu prețul de 7.04 lei pe litru.

Cât consumă maşinile românilor

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

Consumul a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.

author avatar
Andrei Ștefan
608 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger