AcasăSOCIALSe schimbă testele de salivă pentru școli! Cum se va face testarea...

Se schimbă testele de salivă pentru școli! Cum se va face testarea elevilor din ianuarie

teste de salivaSe schimbă testele de salivă pentru școli! Cum se va face testarea elevilor din ianuarie

Lipsa testelor de salivă pentru elevi și modul cum au fost distribuite părinților a stârnit controverse în spațiul public.

Testele au fost epuizate după prima săptămână, autoritățile fiind nevoite să modifice calendarul de efectuare a testării. Astfel, în cele două săptămâni de dinainte de vacanța de iarnă, ​testarea elevilor s-a făcut în zilele de marți și vineri, și nu de luni și joi așa cum era stabilit inițial.

Statul vrea să cumpere din nou teste de salivă pentru elevi

Din cauza pericolului provocat de noua variantă Omicron, autoritățile vor să cumpere prin procedură rapidă de negociere fără publicare prealabilă încă 55,5 milioane de teste de salivă, potrivit unui anunț de pe site-ul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC).

Autoritățile ar fi reușit până acum să cumpere doar 14,5 milioane de teste din totalul de 70 de milioane pe care Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis să le achiziționeze pentru 11 săptămâni de școala din semestrul I.

Apar două schimbări majore în cerințele tehnice față de prima licitație: testele trebuie să fie ambalate individual sau cel mult câte două, iar firmele participante primesc punctaj mai mare cu cât numărul componentelor unui test este mai mic, potrivit Edupedu.ro.

author avatar
Andreea Vlad
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger