AcasăSOCIALSe schimbă punctul de pensie în România, de la 1 ianuarie 2023....

Se schimbă punctul de pensie în România, de la 1 ianuarie 2023. Ce a anunțat șeful Casei de Pensii

pensie

Majorarea punctului de pensie se impune chiar de la 1 ianuarie 2023, susține președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, care a adăugat că pensiile trebuie majorate cu același procent și nu diferențiat.

Baciu vorbeşte de un punct de pensie fix pentru toţi pensionarii, şi nu diferenţiat, în schimb, propune acordarea de vouchere sau ajutoare pentru cei cu venituri mai mici.

Punct de pensie fix pentru toți pensionarii

„Casa Națională de Pensii este o instituție tehnică de aplicare a legislației în vigoare și aceasta este una dintre ipotezele de lucru în momentul de față vehiculate. Așteptăm cu toții ca să se ia o decizie în perioada imediat următoare, astfel încât să reușim noi, ca instituție tehnică de aplicare a legislației, să implementăm această majorare a pensiilor.

Vreau să fac o precizare. În primul rând, noi trebuie să creștem pensiile tuturor beneficiarilor noștri, pensionarii, și trebuie să creștem valoarea punctului de pensie. Aceasta este prima măsură pe care trebuie neapărat și care se impune de la 1 ianuarie 2023.

Sunt măsuri complementare cele cu privire la majorarea acelor pensii, a unor persoane care sunt defavorizate, dar se impune în primul rând majorarea punctului de pensie.

Pensionarii români se vor bucura de o majorare de cel puțin 10% începând cu 2023, cu o mențiune foarte importantă din partea ministrului Muncii. Marius Budăi a insistat pe faptul că majorările nu sunt suficiente, ci trebuie însoțite și de alte măsuri de protecție socială, în contextul scumpirilor fabuloase din piața de energie.

Pensii majorate la fel

Baciu insistă ca toate pensiile din România să fie majorate la fel. „În primul rând, aș vrea încă o dată să precizez acest lucru, trebuie să majorăm toate pensiile din sistemul public de pensii.

Aproximativ 5.000.000 de pensionari trebuie să beneficieze într-un fel sau altul de această majorare mult așteptată începând cu 1 ianuarie 2023.

Așteptăm decizia care trebuie să vină cât de curând. În coaliție trebuie să existe această decizie și noi efectiv trebuie pur și simplu să o aplicăm”, a declarat şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

author avatar
Andreea Vlad
103.006 afisari

49 COMENTARII

  1. Pe ” social democratul ” Ciolacu,il cam enerveaza PNL-ul carer vrea sa mareasca pensiile cu 15%.Eeee,pai nu se poate domne mai mult de 10 %,ca nu a fost „identificata ” sursa de finantare.{oate sa confirme si conu Manole dela BNR.Pensionarii sa mai inghita in sec,zice si Budigai,huooo PNL-ul,joaca la licitatii saracia bunicilor nostri,nu ca noi care ne inversunam al dracului ca mai mult de 10% nu se poate.Are dreptate pesedintele Ciolacu,avem alte urgente acum,ne mor primarii de foame cu salariile alea mici.Lor trebuie sa le dam 50%,ca ei aduna voturile,ii lamuresc si-i prostesc pe bunicii nostri sa voteze cu PSD-ul.

  2. Pe ” social democratul ” Ciolacu,il cam enerveaza PNL-ul care vrea sa mareasca pensiile cu 15%.Eeee,pai nu se poate domne mai mult de 10 %,ca nu a fost „identificata ” sursa de finantare.Poate sa confirme si conu Manole dela BNR.Pensionarii sa mai inghita in sec,zice si Budigai,huooo PNL-ul,joaca la licitatii saracia bunicilor nostri,nu ca noi care ne inversunam al dracului ca mai mult de 10% nu se poate.Are dreptate presedintele Ciolacu,avem alte urgente acum,ne mor primarii de foame cu salariile alea mici.Lor trebuie sa le dam 50%,ca ei aduna voturile,ii lamuresc si-i prostesc pe bunicii nostri sa voteze cu PSD-ul.

  3. Bai tampitilor, punctul de pensie este atribuit in functie de cat ai cotizat din salariu,pai cum sa-l faci la fel pentru toti ,numai idiotii conduc tara,PSD o s-o suga daca mai il tine pe jegul numit CIOLACU !

    • Nu punctul de pensie este în funcție de cât ai contribuit, ci numărul punctelor de pensie. Punctul de pensie este același pentru toată lumea.

        • Daca psd vrea sa creasca la toti cu aceeasi suma ar trebui si contributivitatea sa se faca la fel in suma fixa indiferent de venit

          • Problema e altă;1Valoarea punctului de pensie e același dar în timp la noi sau modificat ani la care se raportează numărul total de puncte acumulate.Exemplu :Uni au acumulat să zicem 35 de puncte în 44 ani ei aceste puncte se împart la 35 (anii de vechime obligatoriu pentru a fi pensionar de Drept)Deci omul ar avea1 punct de pensie .Ei la noi sunt milioane de pensionari care au numărul total de puncte împărțit la 25..sau 30 .sigur acei pensionari au o pensie mai mare deși ei au muncit mult mai putini ani.asta e anomalia la pensiile din România.

    • Imi dau seama din postarile voastre de ce reusesc politicienii sa va prosteasca. Aveti zero informatii sau nu intelegeti ce cititi.

  4. SICTIR PARLAMENT ,SICTIR GYVERN ,SICTIR SEF DE CASA DE PENSII ! MANCATI C…T CU TIRIPLICUL DE JUMATE DE AN .NEMERNICILOR VA BATETI JOC DE CEI CARE AU MUNCIT ZECI DE ANI !,AU CONTRIBUIT PENTRU ACEASTA PENSIE ,AU PLATIT ANTICIPAT !,PENSIONARII NU-S CERSETORI !,NU-S ASISTATI SOCIALI !,VOI NISTE TALHARI LE BAGATI MANA IN BUZUNAR SISTEMATIC !,VOI NU RESPECTATI LEGEA -INDEXAREA PENSIEI CU INDICELE INFLATIEI !. VOI FURATI DIN FONDUL DE PENSII SI VA UMFLATI VOUA SI FORTELOR DE COERCITIE SALARIILE SI PENSII NESIMTITE . CU CE A PROSPERAT ROMANIA DUPA 90 ? PRIN ACELE FORTE OCULTE DE COERCITIE ?,A PROSPERAT :CORUPTIA ,MAFIA ,TRADAEA.

    • F bine zi !!!! Felicitari !!! Bestii ordinare !!!! Numai interese proprii !!! Huoooo !!!! Plecati de la guvernare !!! Daca nu sunteti in stare bestiilor Ce va scremeti atat pe banii pensionarilor !!! Ordinarilor !!!

    • ASTA ESTE ADEVARUL! PENSIA E PENSIE IAR AJUTORUL SOCIAL TREBUIE PLATIT DE LA BUGET,PESTE 1,5 MILIOANE PAPĂ BANII DIN FONDUL DE PENSII! PT. VOTURI! ASTIA AU DUS PROCENTELE IN FAVOAREA PSDULUI CHIAR SI A PNLULUISi se fură intruna din fondul de pensii si niciodata nu sunt bani pt. Pensionari! Dar pt. Ei sunt fonduri tot timpul!

  5. Doamne dacă nu neam saturat de minciuni.faceti și voi ceva .și demonstrați.prin fapte numai vorbe minciuni aceleași în fiecare zi ce dzeu nu va gândiți ca neam saturat de toate .minciunele.acu ne dați acum numai dați
    Luați voi poate va satura.dzu

  6. Pomeni fără număr pentru pensionarii care nu au contribuit sau au contribuit f puțin ls pensia lor.Asa încurajează psd munca.Partidull hoților pomanagiilor și speculantilor.Pensionari corecți nu mai votați psd în viitor.Au destule voturi de la pomanagii.Hai sictir Ciolacu!

  7. Prima grijă a voastră trebuia să fie pensionarii care au muncit o viață întreagă și au plărit contribuții la pensie!I-ați lăsat ultimii și acum socotiți fărămiturile rămase.
    Cum vă rabdă pământul?Mi-e o scârbă incomensurabilă de toată clasa politică!

  8. Cei cu condiția grele cum rămîn au muncit greu și au si de întreținut persoane care nu au nici un venit si este corect ce faceti cu pensiile si sînt care nu au avut nici o datorie la stat sau întreținere și dați asa sa ii icîști voturi numai Nastase a dat diferențiat de asta a ajuns unde a ajuns.Taiati de la voi si dati la ceilalți faceti dreptate ca e postul crăciunului inflația e pentru toti numai pentru voturile voastre ca măriți la cine vreți dar tăiați la cei ce au contribuit le mult

  9. Domnilor parlamentari lăsați pomenile, că dați tot la cei care au venit pe membru de familie peste 2000 lei, dați ajutor la unul din familie care are 1500 lei și celălalt (soț,) are 4000 lei pensia. Vă întreb această familie este defavorizata? Atunci cei care trăiesc doi pe o pensie de 2500 lei și bolnavi aceștia nu primesc nimic. Aceștia nu sunt persoane defavorizate? Fiți cu capul pe umeri și nu mai faceți greșeli și acordați ajutor social la calcularea venitului pe membru de familie, atunci este corect acel ajutor. Sunt cu ochii pe voi, dacă nu faceți acest lucru înseamnă că sunt alte interese.

    • Asa este are pensie sociala 1000 lei mercedes si casa de vacanta la munte apartamente la oras si primeste ajutoare hu psd

  10. Niște idioți, ei sunt asigurați pe viață, nici nu mai au nevoie de pensie.
    Ce dreptate este asta când la unii se calculează pensia pe toată perioada muncită, iar la alți se ia în calcul ultima sau ultimele luni de activitate!
    Singura soluție este boicotarea votului, să se aleagă singuri.

  11. PSD va pierde alegerile dacă îl mai țin pe Ciolacu în frunte……și dacă în final PNL va reuși să se impună cu indexarea tuturor pensiilor cu același procent atunci PSD va avea soarta PDL ului..

  12. Bătaia de joc cu majorarea pensiilor va conta la alegeri unde SURPRIZA va venii fără echivoc !?
    PSD – 15 %
    PNL – 5 %
    USR – 2%
    AUR – 55 %
    Restul nu mai contează … !?

  13. Cum pesedistul Ciolacu a dictat pretul energiei pentru electoratul penelist, asa se va intampla si cu indexarea. Pnl va vota ca electoratul psd sa primeasca o bucata din pensiile celuilalt electorat. La pnl, mai gandeste vreunul, sau vor sa dispara?

  14. Toată ziua numai despre pensii si ajutoare se discuta bai fraților chiar a înnebunit lumea ,covrigarul asta de ciolacu vrea sa fie prim ministru pai la cum arată si cum gândește nu este departe de Dănăilă .

  15. Cum ați aprobat pensiile speciale așa să le și anulați că în 2000 nu erau pensiile nesimțite.Asta dacă vreți să fie bine în țară.

  16. Este inadmisibil ca o persoană care a lucrat și a contribuut 50 de ani sa fie tratată ca și cea care nu a lucrat,dar,a avut bani sa cumpere ani ,,lucrați,,, sau care nu a contribuit și acum cere și primește ajutor.De ce milă? In timp ce unii munceau,alții se distrau,furau etc și acum primesc ajutoare peste ajutoare.Este corect de ministru?

  17. Tăiați pensiile speciale că pentru ele nu s-au cotizat dacă sunteți credincioși și credeți în Dumnezeu să nu mai furați țara cu tot felul de scumpiri și salarii,pensii nu aveți de unde să dați dar pentru voi aveți.huuuuu PSD, PNL,usr și toată clasa politică

  18. Dacă nu tăiați pensiile speciale înainte de alegeri atunci noi nu ar trebui să ieșim la vot totul depinde de hoți de la putere

  19. Creșterea pensiilor pentru cei cu pensie mai mare de 5000de lei este crimă guvernamentală, pulitruci dorm pe saci de bani și lumea moare de foame

  20. CASA DE PENSII mâncați cu mulți bani..
    NEMERNICILOR vă bateți joc de cei care au muncit 10 ani, au contribuit pentru această pensie, au plătit de tot…
    Pensionarii nu-s cerșetori, nu-s asistați social, am muncit cinstit….
    VOI niște tîlhări le băgați mâna în buzunar mulți bani…
    VOI nu respectați legea indexarea pensiilor…
    VOI furați din fondul de pensii și vă umflați bani furați…
    NESIMȚITE…
    ROMÂNIA DUPĂ 1989 CORUPȚIE , TRĂDARE, MAFIA…
    MARCEL CIOLACU nesimțitule
    PNL vrea să mărească pensiile cu 15%
    Eeee, pai nu se poate prea puțin procente…
    Mulți pensionari se mai înghite în sec… viața amărâtă…
    HUOOO PNL ȘI PSD joacă la licitație procente…
    Dracului de 10%, 15% nu se poate…
    TREBUIE SĂ LE DAU 50%
    Tâmpitule punctul de pensie de cât ai cotizat de stagiu…
    IDIOȚI conducă țara PSD s-o sugă Marcel Ciolacu să plece urgent acasă…
    Trebuie eliminarea pensiile speciale…
    CÂND???
    SĂ LE FIE RUȘINE

  21. În primul rând, cred că ar trebui să ieșim în stradă și să-i măturăm din scaunele murdare în care stau bine merci… în cel de-al doilea, ar fi o mare greșeală să nu mergem la vot, dimpotrivă, să mergem și să să anulăm fiecare vot în parte, poate numai atunci își vor pune un semn de întrebare…am zis poate!!!

  22. Rușine rușine și rușine PSD ministrul muncii și tov ciolacul va amintesc dragi tovarăși al partidului burgheziei comuniste sa nu va mai faceți iluzie că veți conduce în viitor Romania poate de la Jilava v ați dat arama pe fata pensionari acum au înțeles ce trebuie să facă să scape de voi mai sunt locuri de munca în construcții în care cu priceperea voastră aveți șansa să conduceți o roaba cu mortar sau cu cărămizi nu ne mai reprezentați afara cu voi din guvern

  23. După cel de-al doilea război mondial au apărut bocanci cu talpa de lemn. Toate produsele se cumpărau pe puncte. Mai târziu la țară cumpărai de la cooperativă să zicem amelică pentru izmene numai dacă duceai un ied s-au găină. A venit Smaranda ; ; Atanasiul ministrul muncii cu pensiile pe puncte.Năstase prim ministru garanta 3 puncte minim pentru muncitorii.Punctele favorizează pe cei cu pensiile speciale. Desființarea punctului de pensie.Calcularea pensiilor procent 70% -80*”% , corect și cinstit
    Au venit timpuri grele. Guvernul trebuie să se trezească din România…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger