AcasăSOCIALSe schimbă legea. Polițiștii, puși să verifice porcii din gospodăriile populației

Se schimbă legea. Polițiștii, puși să verifice porcii din gospodăriile populației

Altă năpastă pe capul polițiștilor. Băgați la înaintare în conflictele cu populația

Forțat de Comisia Europeană, care amenință să nu mai dea bani României pentru combaterea pestei porcine africane, Guvernul a decis să schimbe legislația în domeniu. Printre modificări se află și sarcinile în plus pentru polițiști, care vor fi obligați să controleze porcii din gospodăriile populației și mașinile suspecte că ar transporta astfel de animale. Totodată, în acțiunile de control și carantinare a zonelor afectate de pesta porcină africană, va fi implicată și Armata Română.

Guvernul anunță măsuri drastice pentru combaterea pestei porcine africane, adresate, în principal, exploatațiilor comerciale și gospodăriilor populației și mai puțin fondurilor de vânătoare, unde mistreții continuă să împrăștie virusul. Un pas important este sarcina dată polițiștilor în controlul porcilor crescuți de persoane fizice și în verificarea autovehiculelor, dat fiind interdicția transporului suinelor fără acte în regulă.

Astfel, angajații MAI vor avea în atribuții controlul în vederea respectării de către deținătorii de porcine a prevederilor legale, controlul circulaţiei porcinelor pe drumurile publice şi sancționarea mişcării porcinelor și deținerii ilegale a acestora, precum și confiscarea animalelor care sunt transportate ilegal și a mijloacelor de transport care sunt utilizate la transportul acestora.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii de Frontieră vor participa, prin echipe fixe şi/sau mobile, la activităţile pentru supravegherea şi controlul mişcărilor de porcine vii, produse şi subproduse animaliere, alte materii şi materiale ce pot fi contagioase, în şi dinspre focar, zona de protecţie şi zona de supraveghere. Totodată, aceștia vor acorda sprijin personalului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor pentru aplicarea tuturor măsurilor restrictive și vor stabili rutele, vor dirija şi vor controla circulaţia autovehiculelor în zonele afectate de pesta porcină africană.

Panouri de avertizare

În jurul gospodăriilor și localităților în care a fost depistată pesta porcină africană vor fi instalate panouri de avertizare, iar polițiștii și Armata vor institui controale și supraveghere a zonelor. Semne şi panouri de avertizare vor fi montate și pe drumurile ce delimitează graniţele zonelor de protecţie şi de supraveghere. Pe de altă parte, polițiștii de Frontieră vor fi obligați să raporteze autorităților sanitare veterinare descoperirea cadavrelor de mistreți sau atunci când observă populaţii de porci mistreţi cu un comportament modificat, care poate fi determinat de boală, despre care au luat cunoştinţă pe timpul executării misiunilor de supraveghere a frontierei României. Ministerul Apărării Naționale va asigura sprijinul necesar organizării prompte a centrelor de intervenție în teren, cât mai aproape de focar, inclusiv prin punerea la dispoziția acestora a unor facilități existente în unitățile militare ce pot fi dislocate în acest sens. În același timp, Armata Română va îndeplini și alte atribuții dispuse de prefect, în calitate de preşedinte al comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Porcii confiscați, „cazați” de primării și vânduți de ANAF

Autoritățile locale vor fi obligate să asigure amenajarea spațiilor necesare cazării porcinele neidentificate și neînsoțite de documentele specifice prevederilor legislației sanitar-veterinare care sunt reţinute oficial și condiții de întreținere a acestora cu respectarea normelor de bunăstare. În cazul animalelor moarte, angajații primăriilor sunt cei care se vor ocupa de scoaterea și manipularea cadavrelor din adăpost, săparea și astuparea gropilor. În ce privește animalele vii confiscate, acestea vor fi valorificate de către ANAF.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
3.038 afisari

37 COMENTARII

    • ”Porcii confiscați, „cazați” de primării” I-am putea face functionari publici iar cel mai gras dintre ei poate fi ”pus” primar!

  1. Nu e de ras, dupa treaba asta va veni si interdicția de a creste animale in bătătura casei, apoi interdicția de a cultiva. Si incet incet, învătați sa mâncați gândaci si lăcuste, ca azi nu v a interesat abuzurile si aberatiile ca unul care sta in oras nu trebuie sa cumpere porc de la țara. Ci doar chimicale si cancer din supermarket uri. Popor mai prost si mai slugarnic ca asta nu am vazut

    • Erau mai ieri vreo 10.000 de berbeci prosti la coada la telecabina… In cazul asta mai ai pretentii? Bouleanul de rand are treaba cu dixtractia, nu cu ce va manca peste 5 ani.

  2. sa-i verifice pe porci… unde?
    cotețar la cotețar trage.
    glume porcoase cu garcea, la propriu si la figurat.
    atentie, militian in cotet.
    porcii vor striga ușurati: militia e Q noi.
    iar la sfarsit, porcii care vor fi confiscați, vor fi numiti in functii mari in ferma milițienilor.

  3. Ia uite Politia si Armata se ocupa de…porci.
    Sa ii legitimeze si sa ii cazeze la primarie.
    Evident, ANAF ii evalueaza si ii taie.
    Cetateanul, amendat ca si a permis sa….manance porc.
    Urmeaza gandacii de balegar.Va dati seama ce aroma au.

    • Balegarul va fi pus direct pe farfurie. Vom descoperi gandacii cautand cu furculita prin ca cat! Te f ut Ioana M. (uista)

  4. No name, astia care au hotarat transformarea militienilor in porcari, au auzit de impuscarea pana la exterminare a mistretilor care mai au un pic si vin singuri si se ”cazeaza” in cotetele satenilor, de exterminarea sacalilor, care in unele locuri fac pe cainii comunitari, de strangerea si exterminarea tuturor cainilor comunitari, pe care nu-i doreste nimeni sa nu mai omoare oameni ??? Cred ca nu. Dar, daca pana acuma n-au vazut militieni fugariti, doar de interlopi, o sa vada militieni scosi din ograda cu suturi in cur. Ma mir ca prostia asta cat casa, nu-i doare ???

  5. In timpul asta cainii fara stapan care sunt cu sutele de mii nu sunt deranjati si sunt lasati sa omoare in continuare oameni.Le-a picat bestiilor pe porcul crescut in gospodarie care bucura Craciunul romanilor.O tara de nenorociti.La anul sa mergeti la vot,idiotilor.

    • Te dreacu de prost ba cu votu tau! cica sa mergeti la vot idiotilor! Idiot esti tu ba boschetare! Votu romanilor nu mai are nici o valoare! Daca ar avea n-am fi lasati sa votam! Mark Twain.Tu p cine votezi usru? P ulifrici!!

    • Si pe cine p izda ma-tii sa votezi? Nu vezi ca-s toti la fel de hoti, tradatori, jigodii? Nici doctrina nu mai conteaza. pnl si psd impartasesc aceleasi valori mu istule!

  6. Cea mai curata si eficienta organizare ar putea fi facuta daca multi dintre cei ce ne opunem, am alege o zona, sa formam comunitati in afara marilor orase, mai ales cei ce pot sa lucreze de oriunde prin intermediul internetului, zone cu aer curat, mancare curata, liniste, etc.
    In cazul celor ce nu au suficienti bani dar detin proprietati sa le vanda si sa ne strangem in comunitati, unii langa ceilalti, la ce vremuri se anunta chiar vreau sa vad autoritatile cum au curajul sa vina sa oblige cu forta un numar de 100 sau mai multi care stau in acelasi loc…..ploaie de cocktail molotov, cutite-n gati, arbalete, arcuri si alte alea!
    Dupa noua lege a securitatii cibernetice, comentariile de acest gen se incadreaza la campanii de propagandă si/sau dezinformare care pot afecta bunul mers al statului, in concluzie INCEPTI SA VA ASCUNDETI IP-URILE ca vin vremuri tulburi! #Dormi liniştit! Statul veghează pentru tine!

    • Din păcate ai dreptate. La vremurile ce vin, doar comunitățile retrase mai pot trai într-un mediu natural. In care fiecare face cate ceva pentru comunitate si trocuri. Urmează scoaterea chas ului de pe piata, sa fi captiv suta la suta. Deja se experimentează in Anglia la Oxford, comunități ce traiesc in cartiere si nu pot iesii din cartierul respectiv. Cardul tau nu funcționează decat pe o anumită raza distanta de casa. Mai pleaca, daca poti? Dar in comunități retrase, poti trai si fara cardurile lor. Iar ce au uitat ei, ca trocul este apărut înaintea banilor. Un munte si o pădure iti da destul, încât sa faci troc cu altii.

  7. politisti porcari, asta e foarte tare!!!
    ha, ha, ha… ce-au ajuns astia cu scoli si academii, paznici la cotete!!!
    armata si politia au jurat sa treaca la cotetareala!!!
    atentiuuuuuneee!!!
    pentru control, la cotet inainte mars!
    drum bun, drum bun, toba bate
    drum bun dragi porcari,
    cu purcelu’ luat in spate,
    cu armele-n maini.
    fie zi cu sooare, sau cerul noros
    fie ploi, ninsoare, noi porcul l-am scos!
    ha, ha, ha, politisti si militari cu atributiuni speciale cu miros de soric si balegar de porc.
    oare atâta minte le-o mai ramas?!

  8. Circul cu pesta porcina a batut record in Romania!
    Acum porcii de militeni intra in curtea omului cu tupeu!
    Trebuie sa cumparam mizeria numita carne la kaufland,Lidl, carrefour etc!

  9. Alo, politia veniti repede ca…
    Aveti rabdare ca mai am de numarat niste porci.Sunt in cotet acum.
    Si asa efectivele sunt putine.Lasa ca ii imputineaza umflatu’.

  10. Mã, prostovane, si dacā nu votezi ce rezolvi? Pe asta se si bazeaza jegurile care te guverneaza, spre groapā, cu schimbul, de 33 de ani. Sā te descurajeze, sa te scârbeascā, astfel incat sā stai acasā. La generalele precedente au iesit sub 40 % la vot. Cu cât ies mai putin, cu atat au jegurile prilej mai bun (rāu) sā fure, bāgând din pix sau din tastā. Pot fura si dacā iese majoritatea la vot dar oricum, în cazul āsta, belesc p… si poate îi punem si la zidul de la Targoviste. Iesiti la vot si nu mai votati hotii care guverneaza de peste 33 de ani sau neomarxisti, useristi, lgtb-isti. Mai alegeti si patrioti nationalisti, chit cā or fi si pe acolo niscaiva uscaturi. Dar trebuie mers pe altā cale, nu mereu si mereu pe aceeasi care duce la pierzanie.

  11. In atributiunile MAI sau ale politistului nu figureaza verificarea porcilor decat daca ne uitam la fraza „indeplineste si orice alte ordine”. Exprimare anticonstitutionala.
    Ucrainienii se lupta cu rusii iar Politia Romana, si la nevoie, Armata Romana, se lupta cu porcii! Frumos! Asta se intampla deoarece se doreste ca Romania sa nu mai creasca porci, sa cumpere de afara! Acolo nu este pesta! Oare nu se minte si se ascunde ceva?

    • politistii locali sau nationali, jandarmeria sau armata,… tonți membrii lor, nu au bunici, parinti, rude la țară?! de unde altundeva să mănânci sanatos si curat, daca nu din gospodăriile familiale?
      reveniți-vă, oameni buni si dati gunoiului toate dispozitiile primite din partea gunoaielor santajabile cocotate pe functii de oculta si masonerie.

  12. Porcii ii verifica dar cainii au drepturi mai multe decat oamenii.
    Cine-i porc si caine simultan?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger