AcasăSOCIALSe renunță la măști în cazul copiilor aflați în clase? Tătaru explică

Se renunță la măști în cazul copiilor aflați în clase? Tătaru explică

Tătaru atrage atenția, în contextul actualei situații generate de coronavirus: ”Trebuie să ne gândim nu doar la un număr de cazuri...” (foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

Școala a început, luni, în România, în baza scenariilor verde, galben, roșu, stabilite în funcție de situația epidemiologică și cu accent pe dezinfectarea mâinilor, pe păstrarea distanței și pe purtarea măștii – și la nivel de cadre didactice și al elevilor.

Chiar în seara zilei în care s-au reluat cursurile în unitățile de învățământ din Capitală și din țară, ministrul Sănătății a primit o întrebare referitor la purtarea măștilor de către copiii aflați în clase.

Pornind de la exemplul dat de moderatorul unei emisiuni TV în care a fost prezent, cel al landului german Baden-Württemberg, unde s-a pus accent că doar profesorii au obligativitatea de a purta măști în clase, oficialul guvernamental a adus în discuție situația spațiilor avute la dispoziție în unitățile școlare, drept urmare, pe nevoia respetării distanțării. Mai mult, s-a evidențiat faptul că în landul respectiv copiii pot cânta, dar nu pot folosi instrumente de suflat. Evidențierile au venit în contextul în care zilele trecute a fost auzită varianta cum că ora de muzică ar putea rămâne la stadiul de teorie, în ideea că tocmai cântatul ar fi un potențial factor de risc de răspândire a coronavirusului de tip nou în școli. DETALII AICI.

”Nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii”

Întrebat despre astfel de măsuri raportat la școlile din țară, Nelu Tătaru a pus accent pe nevoia respectării regulilor deja stabilite. ”Nu. Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea cum spuneți. Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii”, a declarat Tătaru, la Digi24.

Câte cazuri de COVID noi au fost raportate

Precizările ministrului au fost făcute în contextul în care luni Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate 692 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) față de raportarea din ziua precedentă. Și că până la data de 14 septembrie pe teritoriul României au fost confirmate 104.187 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). ”43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare”, conform GCS.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii – România

394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger