AcasăSOCIALSe reintroduce şomajul tehnic. Ciucă, anunț la începutul ședinței de Guvern: ”Vorbim...

Se reintroduce şomajul tehnic. Ciucă, anunț la începutul ședinței de Guvern: ”Vorbim despre acordarea…” – VIDEO

Cum nu sunt puțini angajații care au avut sau continuă să aibă bătăi de cap din cauza problemelor generate, în România, de noul coronavirus și de pandemia COVID-19, s-a aflat ce măsură pregătește Guvernul.

În cadrul ședinței de miercuri, 19 ianuarie, Executivul urmează să dea undă verde unei ordonanțe de urgență ce vizează reintroducea acordării şomajului tehnic în cazul onor angajați afectați de pandemia COVID.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut, la începutul reuniunii Cabinetului pe care îl conduce, câteva mențiuni în acest sens.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern vom adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care vom reintroduce acordarea şomajului tehnic şi reglementarea de noi măsuri de protecţie socială pentru angajaţi, astfel încât să asigurăm păstrarea locurilor de muncă şi desigur susținerea unor sectoare economice”, a anunțat Ciucă.

Acordarea unei indemnizaţii în cuantum de 75% din salariul de bază

Premierul a subliniat că „această măsură se introduce în contextul interzicerii şi suspendării ori limitării activităţilor economice din cauza epidemiei de COVID-19” și a explicat și în ce va consta. ”Practic, vorbim despre acordarea unei indemnizaţii în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022”, a punctat Ciucă.

Totodată, premierul a precizat că acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor de şomaj până la 31 martie 2022, „în situaţia suspendării temporare a contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, pe perioada stării de alertă”.

191 afisari

2 COMENTARII

  1. În loc să sprijine economia, cîtă a mai rămas, holera galbenă deja preconizează noi închideri, noi falimente….

    AȘTEPTĂM HOLERA GALBENĂ LA ALEGERI!

  2. ..CIUMA ROȘIE a căzut în cap, la alegeri nu îi voteaza decât analfabeții și trolii plătiți cu 3 leuți…psd- ciuma roșie, comuniști ratați…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger