AcasăSOCIALSe mai măresc sau nu alocațiile? Premierul Orban taie în carne vie...

Se mai măresc sau nu alocațiile? Premierul Orban taie în carne vie și anunță ce va face Guvernul!

alocatiile

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că majorarea cu 40% a pensiilor, din toamnă, nu poate fi susținută. Șeful Executivului consideră că este un „pericol grav pentru echilibrul financiar al României”, anunțând, totodată, și că „nu ne putem permite dublarea alocațiilor”.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților.”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

„România nu își permite dublarea alocațiilor”

Prim ministrul a dat vești proaste și în ce privește dublarea alocațiilor, votată de Parlament. Orban a precizat că România nu își permite nici dublarea alocațiilor pentru copii, care ar presupune un efort bugetar de 7 miliarde de lei.

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a mai spus Ludovic Orban.

Trebuie amintit că Parlamentul a decis dublarea alocațiilor, după ce Guvernul a amânat legea până la 1 august 2020. Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, potrivit Hotnews.ro. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

author avatar
Andreea Vlad
171 afisari

3 COMENTARII

  1. Se vor mării alocățiilii și pensiilii o peulă! Poate pensiilii nesimțite ca și cei ce le primesc se vor mării! Alea specialilii.Fără contributivitate!

  2. Pai nu vi-i rușine mai magarilor. Un chil de mere e 7 lei iar unu de cireșe sau căpșune 10 lei .Cam cate chile de fructe isi permite un copil si un batran pe luna? Mai faceti si reclama aia idioata cu mancati zilnic fructe si legume.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO

Informația momentului! Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați joi la DNA. Din câte s-a mai aflat, în dosar mai este audiat...

Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri

Politica Guvernului condus de Marcel Ciolacu de susținere a mediului de afaceri a creat în 2023 dar și în prima parte a anului acesta,...
proger