AcasăSOCIALSe mai măresc pensiile o dată! Cine primeşte mai mulţi bani în...

Se mai măresc pensiile o dată! Cine primeşte mai mulţi bani în februarie. Vezi dacă eşti pe listă!

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a vorbit, la Antena 3, despre românii care, de la 1 februarie, vor primi pensii mai mari cu 10 procente.

Pensiile mărite au fost achitate fără întârzieri. Între timp se tipăresc noile taloane care vor aduce oamenilor restanțele.

Cine profită de decizia CCR

Este vorba despre cei cu pensii peste 4.000 lei care au plătit contribuții la sănătate, deși CCR a spus că nu trebuie să plătească.

Vorbim în principal despre hotărârea Curții Constituționale numărul 650 pe 28 decembrie 2023 care spune că foarte clar că pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei nu mai sunt supuși acestei impozitări, respectiv a acestei contribuții de asigurări sociale de sănătate în procent de 10%.

Dacă urmăriți site-ul portalul Casei Naționale de Pensii Publice la rubrica statistici, acolo veți observa că în această situație sunt peste 200.000 de pensionari ale căror cuantum depășesc această sumă de 4000 de lei, astfel încât odată cu publicarea acestei decizii a Curții Constituționale în monitorul oficial, ea este obligatorie”, spune Daniel Baciu.

Taloanele, trimise cu Poşta

Tipărirea taloanelor de pensii deja a început și că speră ca procesul acesta să se termine săptămâna viitoare. De asemenea, Baciu a mai spus că taloanele de pensie vor fi trimise prin Poșta Română.

În ceea ce privește vârsta de pensionare, Baciu nu a putut da o explicație concretă cu privire la eventualele schimbări:

E prematur să fac aceste precizări. La bărbați 65 ani, femeile au grafic de eșalonare până în 2030 până la vârsta de 63 de ani. Nu pot acum să spun exact ce se va întampla, care e forma finală pentru că va trebui să purtăm discuții cu sindicatele, organizațiile de pensionari.

Foarte important dialogul pe care trebuie sa il avem astfel încat legea pensiilor să țină cont și de punctul de vedere al acestor organizații. Este prevazută în Legea 127 această evaluare.

E un proces premergător recalculării care va fi prevăzut în noul act normativ. Colegii mei lucrează, avem dialog permanent pentru recalcularea care se face în teritoriu.

Am avut și acea prelungire de personal, astfel încat până la 1 septembrie să terminăm evaluare și în baza actului normativ să putem face recalcularea„.

author avatar
Andrei Ștefan
63.115 afisari

40 COMENTARII

  1. Atenție la cifre……”Vorbim în principal despre hotărârea Curții Constituționale numărul 650 pe 28 decembrie 2023 ….”

  2. La pensie trebuie să iasă femeile care are mai multi copii și cei care nu mai tot lucra 59 60 maximum cei care lucrează an anvatamant poate să iasă mai târziu care lucrează la birouri

  3. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

  4. Se apropie alegerile si trebuie sa mareasca puțin acolo…ca prostime este slava domnului sa mai voteze hoți astia..nu se mai satura mafioți astia de parlamentari

  5. Nu mai dați comunicate mincinoase ca nu se mărește nici o pensie, dacă li se da oamenilor banii înapoi reținuți fără drept din pensie, și li se da doar 10% din toată valoarea, înseamnă că se mărește pensia, este munca lor de o viata, care, acum li se da cu trăită în bătaie de joc. Nu ma inventați minciuni!!

    • Cum e posibil cu 2 proteze la ambele sosuri operata acum 18 ani cu grad 2 pensie și la handicap când Am fost ptr pensie mi-au spus ca ms încadrez la grătar 3.ptr ca trebuie sa aduc un act doveditor ca am fost bolnava de mica,ca prin acel act arata ca boala mea e ereditara.de acum 60de ani.iau 64 pensia
      Si cea la pensia asta mica nu avem dreptul la pachetele cu alimente de la Uniuinea Europeană! Cum vine asta? Ai bani putini nu primești peste o luna merg din nou la operaii(2) tot la solduri.imi scot protezele vechi îmi baga altele…și iarăși stau prin spitale cu lunile..cu ce ma voi descurca..cu 1125 pensia de boala la gradul 2 și cea de handicap 68 lei
      Când ma gândesc ca sunt unu care au pensiei mare ca mine care am muncit atâția ani.o fata are munciți 5 ani și are pensie ca a mea…și ia și alimente

      • Buna ziua sunt în aceeași situație am depus dosarul de 2 ori pt handicap mia spus ca m.am îmbolnăvit după 42 de ani și nu ma încadrez… sănătate multa!

      • Nu este adevărat. Au rămas tot la 395 lei. Eu i-au pensie de handicap accentuat, adică gradul 2 și nu s-a mărit nimic.

  6. Multi n au nici un handicap dar primesc pensie…Asa i la noi,au ajuns handicapati cu pile si trăiesc bine si nu i verifica nimeni fiind nerevizuibili…

    • Da foarte adevarat multi nu au handicap si primesc pensie de handicap ca nu are cine ii controla tara nimanui face fiecare ce vre

  7. De ce pensiile de pina în 4000 sunt impozitate?eu am pensie 2250 și s-a impozitat 26 lei! Nu înțeleg! Celor cu peste 4000 li se restitue banii impozitați, iar la cei cu pina în 4000 li se impozitează!

    • Din pensia mea de 4028 de lei mi.a fost retinut lunar CASS – 768 de lei tot anul 2022.Vi se pare corect că mi s-au reținut lunar acești bani? Ținând cont că,cât am fost în activitate eu am plătit o dată acești bani.

  8. Celor peste 4000 au fost impozitați de 2 ori:o data peste 4000 și o, data peste 2000 de lei

    • Stati linistiti ca acum osaii dea inapoi ptr ca au fost luati cu ordonanta de urgenta si nu a fost legal ! Dar guvernul o sa dea un decret in lunile ce urmeaza tot ptr CASs si o sa se retina in continuare ,de nu o sa scapam de CASs

  9. Pai asa pot sa dea ordonanțe ilegale în fiecare luna și sa retina bani ilegali. Au luat bani ilegal sai restituie, asta înseamnă hoție pe fata.

  10. D/le autor de articol Andrei Serban ! Sa va fie RUSINE pt. ca afirmati MINCIUNI ! 1) Pensiile nu se maresc ! 2) Se restituie doar contributia la fondul de sanatate care a fost retinuta abuziv – suma de bani nu reprezinta ,,marire de pensie cu 10 % ,, asa cum afirmi dumneata!

  11. După mărirea pensiilor cu 12,5%, pensia mea este de 3300 lei, iar impozitul care mi s a oprit este de 125 lei, este corect, făcând comparație cu o pensie de 2300, s a oprit 370 lei, cum se calculează oare?

  12. Pensiile mici trebue mărite nupoti trai cu o pensie de 1125 ron e mult sub nivelul de trai

    • Sa ne intelegem,pensia de 1125 lei este pensie de boala nu este pensie de drept si nu este calculata dupa punctul de pensie.In aceasta pensie exista si o suma de indemnizatie sociala ca sa ajungeti la suma de 1125 de lei.Fara acea indemnizatie sociala pensia dumneavoadtra ar fi mult mai mica,doar ca nu mai este voie sa existe pensii mai mici de 1000 de lei facand abstractie de cele de handicap.

      • Ba din contră, pensia de boală cum se spune în popor se numește pensie de invaliditate și se calculează după punctul de pensie, este exact ca și la pensie de drept, în funcție de anii lucrați și de punctajul făcut în toți anii lucrați ți se acordă pensia de invaliditate adică „boală”.

  13. Dacă sa spus că nu se mai impozitează pensiile mai mici de 4000 atunci de ce sa impozitat

  14. Ptru ha dicap gr 1 ce i>ndemnizatie va primi in afara de cea de insotitor c, i vzi de capul lor

  15. Din pensia mea de 4028 de lei mi.a fost retinut lunar CASS – 768 de lei tot anul 2022.Vi se pare corect că mi s-au reținut lunar acești bani? Ținând cont că,cât am fost în activitate eu am plătit o dată acești bani.

    • Foarte mult se retine trebuie platite specialile! Dar eu ma intreb daca eu am pensie si lucrez pe mine ma inlaturat de la toate ajutoarele dar am cunostinte care pot munci simi rad in fata ca ei primesc ajutoare si nu merg la lucru ! Parerea mea este ca statul incurajaza lenea ! Trebuia sa plateasca anii lucrati sa stimuleze pe toata lumea si asteapta sa fie votati!

  16. Bai nesimțiților mințiți ca porcii nu se mărește nici o pensie ci se restituie bani opriți ilegal , bai dobitocilor

  17. Proști cu diplome, ocupați funcție degeaba,nu știți despre ce scrieți aici .Mai mergeți la școală să vă reveniți…

  18. La fel ca si comentarile de mai sus de ce se mai opreste CASS daca ni sa oprit odata cand eram in activitate?nu le ajung banii pt. salarie lor ,celor care dorm pe scaun ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger