AcasăSOCIALSe impun restricții pe timp de noapte? Ludovic Orban, cu ochii pe...

Se impun restricții pe timp de noapte? Ludovic Orban, cu ochii pe ce decid alte țări – VIDEO

Se impun restricții pe timp de noapte? (foto: facebook/PNL)

Cum s-a aflat că e posibil ca autoritățile să ia in calcul varianta restricționării circulației pe timp de noapte, ca măsură suplimentară față de cele luate zilele trecute, pe fondul creșterii numărului cazurilor noi de infectări cu noul coronavirus, Ludovic Orban a anunțat, luni, că o astfel de variantă este încă în stand-by.

În ideea că, din câte a declarat premierul, autoritățile autohtone studiază urmările acestei măsuri, care deja a fost dispusă în alte state. ”V-am spus, când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vă vom anunța. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte țări, că măsura se aplică în alte țări. Vrem să vedem dacă există efecte în alte țări. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură, în special adolescenții sunt cei – să spun – activi după ora 23.00.

Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor (pe) care deja le-am luat, care sunt măsuri importante. Trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, instituțiilor de spectacole, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor – sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care noi considerăm că vor genera efecte. De altfel, se vede la București că deocamdată suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a subliniat premierul, răspunzând unei întrebări venite din partea reprezentanților presei.

Recomandare pentru tineri

Întrebat dacă s-ar putea lua o astfel de decizie ca urmare a faptului că s-a constatat că se fac petreceri pe timpul nopții, șeful Executivului a răspuns afirmativ. ”Da. Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, sărbători în spații de evenimente sau în restaurante, pentru că, pe primul loc ca și cauză a infectării, erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. Sigur că se mai pot organiza dar numai în spații private astfel de petreceri, sfatul nostru este să se abțină, inclusiv tinerii, adolescenții, de la astfel de petreceri private”, a fost auzit spunând Ludovic Orban.

98 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta are boala sa intervină cât maimult în viata privata a cetățenilor sa restricționeze dar sa guverneze ca de-aia a vrut sus nimic!!! Nu îl mai auzi de masuri economice ca aia pe afara mai fac și asta nu doar covid, nu e în stare și gata sau nu are ordin!!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger