AcasăSOCIALSe fac lucrări. Aproximativ 90 de blocuri, fără apă caldă timp de...

Se fac lucrări. Aproximativ 90 de blocuri, fără apă caldă timp de mai multe zile/Termoenergetica, anunț

sursa foto: Facebook/C.M. Termoenergetica București

Săptămâna începe cu o veste nu tocmai bună pentru locuitorii a circa 90 de blocuri din Capitală. Care nu vor avea apă caldă timp de câteva zile, de luni, 22 aprilie, începând.

Vremea e încă destul de rece, pentru această dată din calendar, iar rece va fi și apa de la robinet, în perioada în care se vor face lucrări. Astfel că locuitorii blocurilor vizate vor fi nevoiți să încălzească apa la aragaz.

Furnizarea apei calde către aproximativ 90 de blocuri va fi sistată, de luni, 22 aprilie, până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de 2.040 de metri liniari din Magistrala 2 Sud.

Termoenergetica: Lucrarea are în vedere mai multe intervenții

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă începerea lucrărilor de reîntregire a porţiunilor de conductă magistrală, prin care va fi modernizat un tronson de 2040 metri liniari din Magistrala 2 Sud.

Porțiunile de țeavă cu diametre cuprinse între 500 și 700mm au fost înlocuite pe Șoseaua Ștefan cel Mare, în cadrul lucrărilor din Lotul 5, Obiectivul 5 – Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Conducta înlocuită avea o vechime de peste 60 de ani, anul punerii în funcțiune fiind 1963.

Această lucrare este necesară și deosebit de importantă pentru continuarea întregului șantier deschis în cadrul acestui obiectiv POIM, prin care vor fi modernizați aproximativ 5200 de metri de conductă magistrală.

Lucrarea are în vedere mai multe intervenții prin care vor fi demontate provizoratele care asigură în prezent alimentarea și vor fi executate sudurile și operațiunile impuse de reîntregirea tronsoanelor cu diametre de 500 şi 700 mm. Tot acum, se vor monta suporți metalici și o lungime de aproximativ 80 de metri de conductă preizolată, iar după finalizarea lucrărilor va fi efectuată şi proba de presiune a acestui tronson de magistrală.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ nouă puncte termice care alimentează clienții din această zonă (cca. 90 de blocuri) va fi sistată în perioada 22 – 30 aprilie 2024”, a anunțat compania, luni, 22 aprilie, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit sursei citate, în cursul dimineții de luni, echipele companiei au început, în regim de urgență, manevrele tehnice de închidere.

Ce urmează? Apoi vor fi efectuate toate lucrările la care s-a făcut referire. „Tot în aceasta perioadă va fi refăcut racordul principal de alimentare cu agent termic a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, racord care are o vechime similară cu cea a magistralei”, anunță Termoenergetica.

 

author avatar
Andrei Coman