AcasăSOCIALSe extinde obligativitatea purtării măștii în preajma școlilor. Ce s-a decis marți

Se extinde obligativitatea purtării măștii în preajma școlilor. Ce s-a decis marți

Pe fondul creșterii numărului cazurilor noi de COVID-19 depistate la nivel național, autoritățile locale au intrat în ședințe pentru a decide ce e de făcut, pentru a ține lucrurile – pe cât de mult posibil – sub control.

Astfel că, după ce zilele trecute o măsură similară fusese decisă și în județele Galați și Cluj, de la nivelul prefecturii conduse de către Aurelian Popa s-a luat o hotărâre privind obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul școlilor.

Concret, din câte s-a transmis din direcția Prefecturii locale, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a decis instituirea, ”începând cu data de 7.10.2020, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor şcolare de pe raza unităților administrativ-teritoriale unde rata de incidență depășește 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi. Menționăm că obligativitatea ultimei măsuri se va institui și pentru alte unități administrativ-teritoriale unde rata de incidență va depăși 1,5/1000 de locuitori.”

Hotărâri similare și la nivelul altor județe

În primă fază, s-a aflat că autoritățile gălățene au dispus ca ”începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, din câte a comunicat Prefectura locală.

Ulterior, și la Cluj s-a dispus o măsură ce are în vedere obligativitatea purtării măștii de protecție la o anumită distanță față de școlile de pe raza județului. Și anume: ”începând cu data de 07.10.2020, ora 07.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încăt să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj.

Nerespectarea acestei măsuri se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2500 lei, conform art.66 lit.a din Legea 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.”

 

 

 

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger