AcasăSOCIALSe destructurează Armata Română. Ordinul Băncii Mondiale va provoca plecări în masă...

Se destructurează Armata Română. Ordinul Băncii Mondiale va provoca plecări în masă din sistem

Banca Mondială a ordonat Guvernului să scoată pensiile militare din sfera pensiilor speciale și să nu se atingă de ele, motivând că și-așa sunt destul de mici. În schimb, aceeași instituție a cerut Executivului să mărească vârsta de pensionare, fapt care va provoca plecări masive din sistem. În momentul de față, militarii se pensionează la 49-50 de ani, însă acum riscă să iasă la pensie probabil la 65 de ani. 

Nu cuantumul pensiilor este problema, sumele fiind modice, ci faptul că există posibilitatea ca un număr uriaș de militari să părăsească sistemul, dat fiind că vârsta de pensionare se reduce la această categorie cu 13 ani, a transmis Banca Mondială.

”Considerăm că pensiile militare îndeplinesc deja cerințele Jalonului 215 și propunem să nu se ia în considerare acum o nouă reformă a pensiilor militare. Mediul extern este foarte diferit în prezent față de momentul negocierii PNRR. Lumea s-a schimbat la 24 februarie 2022, când Rusia a atacat Ucraina. Astăzi există o zonă de război nu departe de granița României cu Ucraina, iar toate țările care se învecinează cu Ucraina trebuie să mențină un nivel ridicat de pregătire militară. Nu trebuie făcut nimic acum care să pună în pericol forța și pregătirea militară”, susține Banca Mondială.

Instituția arată că un număr important de militari activi au îndeplinit deja condițiile de pensionare anticipată și că orice reducere a efectivelor ar putea să îngreuneze atragerea de noi recruți pentru a se înrola în armată. Mai mult, Banca Mondială arată că, în 2017, limita pentru beneficiile pensiilor militare a fost redusă de la 80% la 65% din salariul brut și, în același timp, militarii au început să plătească o cotă de 25% la buget pentru a contribui la finanțarea pensiilor lor. În schimb, Banca Mondială cere schimbarea legislației privind pensiile militare de stat care prevede reducerea vârstei pentru personalul militar care lucrează în condiții speciale. „Guvernul ar trebui să aibă în vedere o revizuire atentă a condițiilor în care militarii și polițiștii pot ieși la pensie anticipată, precum și modificări ale acestor hotărâri de guvern”, arată Banca Mondială.

Prea puțini rezerviști

Maiorul în rezervă dr. Dan Băzăvan ne spune că s-a mai încercat majorarea vârstei de pensionare la militari de-a lungul timpului. De obicei, în prezent, militarii ies la pensie la 49-50 de ani, deși pot ieși și mai devreme pe caz de boală.

”Nu poți să ții un om inapt sau apt limitat în serviciul militar pentru că devine un risc. Dacă se va majora vârsta de pensionare nu numai că vor pleca acum masiv din sistem, dar nu o să mai vină nimeni la MApN. Unul dintre cele mai importante avantaje ale militarilor  pe care le prezintă recrutorii este că poți ieși la pensie mai devreme. De ce s-ar duce să lucreze în armată, când știu că pot muri oricând? Salarizarea este la nivelul lui 31.12. 2009, Ordinul Meritul Militar, prevăzut de articolul 11 din Legea 80/1995 este anulat, iar pensia militară suplimentară, cu care se contribuie lunar cu 5%, a fost confiscată. Un militar angajat are o pensie acum de 1.700 -1.900 de lei, iar 1.900 de lei are cel cu o vechime de 25 de ani”, ne-a declarat mr(r) dr. Dan Băzăvan. Acesta arată că, din 2007 până în prezent, masa rezerviștilor a scăzut constant, pentru că foarte puțini s-au mai îndreptat spre cariera militară.

Armată comună europeană

Mr (r) dr. Dan Băzăvan ne mai spune că cei aflați la conducerea țării nu sunt interesați de existența Armatei Române, ci doar de o armată comună europeană. ”Noi nu mai avem suveranitate, pentru că pe 17 octombrie Senatul României a renunțat la suveranitate, prin adoptarea Legilor justiției în forma în care a fost propusă de Cătălin Predoiu. Neavând suveranitate, de ce ne mai trebuie Armată? Pe teritoriul României sunt dislocate trupe din alte armate, Franța, SUA, Germania, Belgia, Olanda ș.a.m.d. Și atunci de ce ar mai trebui să plătească rezerviști din România? Aici va fi problema lor majoră, că rezerviștii vor fi dușmani ai poporului și oricând le vor putea crea probleme foarte mari și se tem de ei. Este normal să te temi de unul care cunoaște legea. De ce au distrus sistemul de învățământ? Pentru că pe un om cu cunoștințe la mansardă este greu să-l prostești. De ce au distrus sistemul de sănătate? Pentru că pe un om sănătos este greu să-l învingi. De ce vor să distrugă rezerviștii? Pentru că sunt un potențial risc pentru Guvernul României”, ne-a precizat mr (r) dr. Dan Băzăvan.

4.627 afisari

32 COMENTARII

  • @Barbu Gh. 2022-10-25 18:25 18:25:37
   ASTA FAC MILITAURIZATZII….VOR PLATI…COPIII LOR…NEPOTII LOR….SANGELE LOR….
   PSD și PNL sunt clare: nu vor elimina pensiile speciale, chiar dacă pierdem fondurile europene 4media.info
   Ministerul Apărării cumpără două elicoptere militare Airbus H215M cu 150 de milioane de euro deși prețul real este de circa 18 milioane de dolari bucata 60m.ro
   Un nou jaf marca Ciucă-Ciolacu: Achiziționează 18 drone UAS Bayraktar TB2 cu 300 de milioane de dolari deși o dronă costă 5 milioane de dolari 60m.ro

  • Condoleante ? DE CE? Ce a afacut Romania BUN pentru tine ? Aaa, asa din nostalgie sau dinregretul ca bai e ar fi putu sa fie, da , dar in rest BAGA-TI organul genital in ea! Si asta ti-o zice un fost nationalist hardcore! Deh batranetea ce sa-i faci, te trezeste la realitate mai ceva ca un dus rece!

 1. Oamenii ăștia au trecut prin ape tulburi, se vede de la o poștă sechelele lăsate în urmă.
  Doamne ferește de asemenea lucruri, aici e lucrarea diavolului.
  Ptiu Drace!

     • @Anonim 2022-10-26 12:30 12:30:28
      ANONIM.
      ERA DIRECTIA A SASEA A SECURITATII…CONTRAINFORMATIILE MILITARE….VEDETI BASESCU PETROV SAMD.
      DIRECTIA A SAPTEA E IN JUSTITIE…SIPA…
      A OPTA DIRECTIE…BISERICA…PREAFERICITUL….A AVUT UN DOSAR…ARS IN DECEMBRIE 1989…STUDII PRIN AUSTRIA IN ANII ’80…
      ASTA E PENTRU BATRANI SI CUNOSCATORI….
      SIGLA SRI ARE 8 COLTURI…PAVEL CORUT…CAUTATI IN CARTI….”OCTOGONUL”…ZICEA CA E UM008 CARE DE FAPT NU EXISTA…POATE VA APUCATI DE GANDIT….

 2. Cand Romania va abandona organizarea sociala in caste ,a politistilor,securistilor,magistratilor ,ceferistilor,militarilor,politicienilor,primarilor,doctorilor,profesorilor etc. poate vom deveni si noi o tara si un popor normali.Nici India Evului Mediu nu era atat de castizata.Pana atunci ,ne vom zbate in mocirla colonialisto-fanariota inca zeci si sute de ani.Sa nu ne facem iluzii.

 3. Ce să schimbe? Ce au avut de schimbat , au schimbat! Respectiv blocarea oricărei majorări a pensiilor militare, nici cu procentul dat civililor nici cu creșterea salariilor activilor, iar inflația, așa cum s-a văzut și simțit, dacă vor o dau, dacă nu, nu!
  Ordinul militar, cuantumul pensiei suplimentare, au fost anulate prin plafonarea la salariul net…
  Ce mai aveau de luat?
  Dacă ne treceau la contribuție era mult mai bine pentru că orice majorare dată civililor, revenea și nouă.
  Întreb din nou, ce să mai ia dacă au luat tot, inclusiv ajutoarele la trecerea în rezervă? Ce?
  A, cei 13 ani din vârsta standard de pensionare. În tranșee până la 60 ani…
  Dar, unii cred că banca mondială sau nemondială ar susține ceva drepturi ale militarilor…
  Numai naivii, să nu zic proștii, pot crede în povești spuse de guvern sau de coloniști…

 4. Ha ha ha, multumim bai globalistilor ordi-nari si sat-anisti de la Banca Mondiala, tocmai voi sa le dati lovitura de gratie la mareata armata sublima si inexistenta a dula-pului, a lui niku ciukanezul cel gr-as, ob-ez si extrem de pr-ost, si a cio-rlakului cam tz-ig-an de felul lui, asta da, multumim din inima Partidului 🙂 Orixum, se apropie marele raz-boi civil romano-roman, acum o sa fie distractie pe bune, in micuta col-onie es-uata de la Bukale o sa ramana cam numai 8 milioane de romanasi, plus ca Transilvania va fi data inapoi ungurilor, asa ca asta e, ce a-ti primit pe gratis de la rusi dupa WW2, acum tot ei o sa le-o dea inapoi 🙂 O sa ajunga ciu-kanezul sa comande numai peste cateva sate de langa Bukale, restul tot va fi impartit la toti vecinii vostrii, care va iubesc de nu mai pot 🙂 Bai cimp-an-zeule de ciuk-anez, trage-ti burta cand vin mer-cenarii aia amer-loci de la Brigada 101, sa nu cumva sa te confunde cu ceva rus-nac, ca te iau la poligon astia 🙂

 5. Pentru pensionarii militari, fosti militari ai Armatei Romane, trebuie aplicata „solutia finala” inventata de inaintasii celor care acum conduc UE, lagare de exterminare si, care supravietuiesc acolo, anual sa fie impuscati din doi in doi. Asa ii vor ramane lui Cuica si americanilor bani pentru tranzactiile cu fier vechi. Sau, asa cum sustinea o mare si desteapta prezentatoare tv si un mare „analist, cu acesti bani, ramasi, sa se construiasca scolo, spitale, autostrazi sau sa fie mai bine transferati pur si simplu, in buzunarele fostilor securisti care au maltratat ascultat, urmarit arestat, condamnat si batjocorit si ucis ani de-a randul acest popor si care astazi ne conduc prin trepadusii infiltrati in „Parlamentul ” european.
  Jos securitatea.

 6. Daca stirea este reala „BANCA MONDIALA A ORDONAT GUVERNULUI ROMANIEI ” asta spune totul !,suntem la discretia BM SI A FMI !!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Vezi istoria ” in 1997 Radu Vasile primministru al conventiei democrate imprumuta 350 milioane $ de la BM , BM pune conditiile acceptarii imprumutului :disparitia IAS -rilor ,Comcereal ,Semrom ,Comtim,INSTITUTELOR DE CERCETARE SI A STATIUNILOR EXPERIMENTALE =DESTRUCTURAREA INTREGII AGRICULTURI ROMANESTI !,in 2016 a fost returnat imprumutul si in mod normal trebuiau sa dispara orce conditii. Ati vazut vro reactie a guvernantilor ?,sau deja angajasera alte imprumuturi gajand alte resurse sau conditionand COLONIZAREA ROMANIEI.
  DESTABILIZAREA ECONOMIEI ROMANESTI S-A FACUT DE LEPRELE DIN ROMANIA ,DE ROMANI !,DE ACEI TRADATORI DE NEAM SI TARA.
  AZI SUNTEM O COLONIE OCUPATA IN CARE ODINELE S_AU TRANSFORMAT IN DICTATURA ,IAR POPANDAII DIN ASA ZISUL GUVERN IN NISTE VECHILI PE MOSIILE CELOR CARE PRETIND CA AU CUMPARAT ROMANIA CAND AU SCOS-O PARTENERIERII STRATEGICI LA MEZAT !!.

 7. Romania, nu are o pare proprie?
  Nu-si poate stabili singura politica?
  Multumim specialistilor de la BM, ne-au rezolvat si cu rezerva de hrana / agricultura, acum cativa ani

  Guvernantilor, TREZITIVA!

 8. Ce’ș nebun?!? Cum sună asta: ,,La Ordinul Băncii Mondiale…” și ,,Nu trebuie făcut nimic acum care să pună în pericol forța și pregătirea militară, susține Banca Mondială” WTF???!!! ROEXIT + NATOEXIT URGENT!!!

 9. Masoneria trebuie scoasă urgent IN AFARA LEGII!!!! Ăștia sunt călăii României și noi i-am declarat ca fiind ONG ,,de utilitate Publică”!!! WTF??? vom impușca doi iepuri dintr-o lovitură căci vom scăpa și de șparlamentari: toți sunt ,,zidari” de-ai lui Lucifer pe care-l pramăresc prin Lojile lor satanicești ce au impânzit până șî târgurile țării, arta lor de a ,,zidi” constând in a distruge și a dărâma tot ceea ce au construit strămoșii noștri in milenii de creștinism…

 10. Aceste gunoaie de militari romani care sint slugile Diavolului NATO fac alte interese nu au nici o legatura cu RO si sint niste criminali mercenari care nu merita de loc pensie niste paraziti care nu produc nimic si consuma banii publici

 11. Toti care ati scris urât despre Armată sunteti necunoscători. De pildă acel care a scris că militarul la 60 de ani să sadă în transee! Dumnealui n-ar vrea să sadă în transee alături de militar? Unii dintre domniile voastre sunteti needucati complet, probabil că nici Armată nu ati satisfăcut ! Cum poti să spui, condoleante tării tale când nu ai contribuit cu nimic la zidirea ei ! Rusine să vă fie !

  • Ai dreptate! În toate vremile și la toate popoarele trădătorii au fost spînzurați! Moarte trădătorilor!

   • @Vasile I. Zărnescu 2022-10-26 16:20 16:20:42
    ASTIA AU „SCAPAT” DE „SPANZURATOARE”
    1.MIHAI CARAMAN-AEGNT KGB
    2.MIHAI PACEPA-AGENT KGB
    POATE LAMURITI POVESTEA ASTA…ARE MAI MULT DE 54 ANI…ION IONITA…MINISTRUL APARARII IN 1968 SI APOI UNUL DIN COMPLOTISTI IN 1984…DECEDAT DE IRADIERE PROBABIL IN 1987…
    SUCCES
    Caderea lui Nicolae Ceausescu in 1989 a fost planuita in strainatate, insa mai multe persoane din tara ar fi pus umarul la reusita misiunii.Silviu Brucan, Alexandru Barladeanu, Virgil Magureanu, Ion Iliescu, generalii Nicolae Militaru si Ioan Ionita se numara printre cei care au ajutat la caderea lui Ceausescu, informeaza Adevarul. ziare.com
    https: //ziare. com/stiri/ancheta/cine-a-complotat-pentru-a-l-da-jos-pe-ceausescu-923776
    Conform propriilor marturii, Silviu Brucan era inca din 1976 in legatura cu generalul Ioan Ionita, care avansase ideea unei lovituri de stat menite sa-l inlocuiasca pe Nicolae Ceausescu. In anii 1983-1984, generalii Ioan Ionita, Nicolae Militaru si Stefan Kostyal reiau ideea loviturii de stat, pe care, potrivit lui Silviu Brucan, Ion Iliescu (considerat de „complotisti” drept succesorul cel mai potrivit al lui Ceausescu) o va descuraja, considerind-o „o incercare periculoasa”. Din conducerea PCR din perioada respectiva, numai Ioan Ursu ar fi fost dispus sa sprijine planurile de rasturnare a lui Ceausescu********.
    https: //suplimentuldecultura. ro/3774/silviu-brucan-scurta-biografie-realizata-de-radu-ioanid-in-studiu-introductiv/

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri