AcasăSOCIALSe dau bani și în 2023 elevilor și studenților. Euro 200 continuă,...

Se dau bani și în 2023 elevilor și studenților. Euro 200 continuă, dar cu modificări substanțiale

bani

Programul Euro 200, început în urmă cu mulți ani, va continua și în 2023, dar cu modificări substanțiale, menite să faciliteze achiziția unui număr cât mai mare de laptopuri și calculatoare desktop de către un număr cât mai mare de tineri din România.

Autoritățile și-au propus dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie, ce permite participarea în program.

S-a dublat plafonul venitului lunar pe membru de familie

Pe lista modificărilor pe care speră Ministerul Educației să le introducă este dublarea la 500 de lei pe membru de familie a plafonului de venituri ce permite încadrarea. În prezent, acea sumă este stabilită la 250 de lei, de mulți ani. În consecință, mai mulți tineri vor putea cere bani de la stat pentru a-și cumpăra un calculator.

Dacă hotărârea guvernamentală va fi legiferată, vor putea cere 200 de euro de la stat tinerii care:

  • sunt elevi/ studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani;
  • au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei.

Cu această ocazie, se va modifica și configurația minimă recomandată a calculatoarelor ce pot fi achiziționate prin ajutorul financiar de la stat, după cum urmează:

  • pentru desktop – procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5“ și rezoluție minimum 1920 x 1080; tastatură, mouse optic; cameră WEB;
  • pentru laptop, notebook, ultrabook sau dispozitivele echivalente – procesor cu minimum două nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240GB; diagonală minimum 14“; rezoluție minimum 1.366 x 768; cameră WEB.

Este important de reținut că acest ajutor se acordă o singură dată.

author avatar
Andreea Vlad
558 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger