AcasăSOCIALSe dau bani în plus pe lângă pensie. Cine și cum poate...

Se dau bani în plus pe lângă pensie. Cine și cum poate beneficia de ei

Vești bune pentru pensionarii români. Ar putea primi bani în plus, în fiecare lună, pe lângă pensie. Singura condiție este ca aceștia să fie angajați, dacă doresc, a explicat Grațiela Gavrilescu, inițiatorul documentului.

Deputatul umanist Graţiela Gavrilescu va iniția un proiect de lege prin care societăţile comerciale sunt încurajate să angajeze pensionari care la rândul lor doresc să-şi continue activitatea în domeniile în care au experienţă.

Proiectul de lege este primul dintr-un pachet legislativ şi va fi depus la Parlament în cursul săptămânii viitoare.

„Am venit în ajutorul celor care sunt la pensie şi au multă experinţă profesională şi am considerat că pentru societăţile cu capital privat românesc şi nu numai, cele care au cifră de afaceri de cinci milioane de lei, pot angaja consilieri pensionari astfel încât să putem să beneficiem de experinţa lor în anumite domenii de activitate”, a explicat Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

Șansă nouă pentru pensionari

Pentru firmele cu o cifră de afaceri mai mare de cinci milioane de lei, deputatul umanist propune, ca în cazul în care societatea are mai mult de cinci angajaţi, paritatea să fie un angajat consilier pensionar la cinci nepensionari.

„Pentru societăţile comerciale cu cifră de afaceri sub cinci milioane de lei, la sub 10 angajaţi, paritatea să fie un angajat consilier pensionar raportat la trei angajaţi nepensionari, iar dacă societatea comercială are un număr mai mare de 10 angajaţi, atunci paritatea să fie un angajat consilier pensionar raportat la cinci persoane care nu sunt pnsionare”, a explicat Graţiela Gavrilescu.

author avatar
Andreea Vlad
569 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri