AcasăSOCIALSe dau bani dacă lucrezi de acasă! Cum poți să primești 400...

Se dau bani dacă lucrezi de acasă! Cum poți să primești 400 de lei

telemuncaSe dau bani dacă lucrezi de acasă! Cum poți să primești 400 de lei

Tot mai mulți angajați din România lucrează în sistem de telemuncă, din cauza pandemiei de coronavirus. Piața muncii s-a schimbat radical! În România, circa 18,4% dintre angajaţi au început să lucreze de acasă ca urmare a pandemiei de COVID-19, conform unui raport al Eurofound (Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă).

În schimb, media europeană a celor care au început să lucreze de acasă din cauza pandemiei este de 36,8%.

Din 2021, angajatorii vor putea acorda salariaţilor care muncesc în regim de telemuncă cel mult 400 lei lunar ca să-şi plătească facturile la utilităţi, scrie economica.net. Practic, acest „spor” vine tot în sprijinul angajatorilor.

O hotărâre de Guvern, publicată înainte de sărbători în Monitorul Oficial, prevede ca angajatorii care plătesc cheltuielile „de acasă” ale telesalariaților, să fie absolviți de plata taxelor salariale aferente.

Scutirea de taxe se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2021, care se declară efectiv în februarie 2021, potrivit avocatnet.ro.

Cum se primesc cei 400 lei

Se pot oferi până la 400 de lei lunar. Banii pot fi dați de firmă fără a fi necesară prezentarea de documente justificative din partea salariaților.

Ei pot fi folosiți pentru facturile de energie electrică, încălzire, apă și internet, dar și cele pentru achiziția de mobilier și echipamente de birou.

Cheltuielile cu telemunca au devenit cheltuieli deductibile la calcularea impozitului pe profit începând din 24 decembrie 2020.

author avatar
Andreea Vlad