AcasăSOCIALSe dau 500 de lei pentru elevi. Care sunt condiţiile pentru a...

Se dau 500 de lei pentru elevi. Care sunt condiţiile pentru a primi banii

eleviDe ce bursele elevilor ajung cu întârziere în luna octombrie. Decizia luată de Ministerul Educației

Peste 300.000 de elevi şi preşcolari din familii defavorizate vor primi vouchere sociale, mai exact ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte, a anunţat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ajutorul de 500 de lei va fi virat pe suport electronic (card), iar pentru elevii care au primit deja cardul, încărcarea va începe în această lună, potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ajutor financiar pentru rechizite și haine

Vouchere sociale pentru elevi se acordă, la cererea unuia dintre părinții elevului, înregistrată până la data de 10 septembrie la unitatea de învățământ la care elevul este înscris.

Elevii are au deja cardul din anul școlar anterior vor primi banii pentru haine și rechizite în cursul acestei luni, urmând ca, în cursul lunii octombrie, să fie distribuite și încărcate cardurile pentru noii beneficiari.

Până în acest moment, au fost identificați elevi eligibili în 10.115 unități de învățământ din țară pentru acordarea acestor vouchere sociale.

„Continuăm programul de sprijin adresat copiilor din categorii vulnerabile, prin care acordăm la începutul anului școlar un ajutor de 500 de lei pentru achiziționare de rechizite și haine, iar anul acesta numărul beneficiarilor este în creștere.

După cum știm, în România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot susține programe pentru a reduce acest fenomen care afectează mai ales copiii din mediile defavorizate.

Împreună cu Ministerul Educației, facem toate eforturile ca elevii incluși în program să poată beneficia de acest ajutor încă din prima lună de școală”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Cine sunt elevii care vor primi 500 lei

Vor beneficia de vouchere sociale de 500 de lei:

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

author avatar
Andreea Vlad